Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

L’ANC nega haver destitu´t el coordinador de la territorial de les Terres de l’Ebre

publicat el 5/5/2020

- L’Assembla Nacional Catalana ha negat haver destituït el coordinador de la territorial de les Terres de l’Ebre, Manel Alves, i ha assegurat que és una informació "totalment falsa i esbiaixada", segons han explicat fonts de l’entitat a l’ACN. Així ho havia dit un col·lectiu d’una setantena de socis i sis assemblees territorials –la majoria de les Terres de l’Ebre- que en un manifest han denunciat que se l’havia cessat "sense seguir els procediments" i "amb traïdoria" aprofitant el confinament. Segons l’entitat, simplement no se li va renovar l’accés a la base de dades perquè li va caducar el mandat després de tres anys al càrrec i assenyalen que era la mateixa territorial qui havia d’escollir un nou coordinador un cop acabés el mandat.
L’ANC ha detallat en un comunicat de resposta que el 19 de febrer es va fer una reunió amb representants de l’Ebre per un correu enviat a tots els socis per part d’Alves que havia generat "malestar" i allà es va acordar demanar al Secretariat Nacional que retirés l’accés al correu al coordinador, així com convocar unes eleccions al càrrec perquè el mandat li expirava el 6 de març. Tot i això, assenyalen que finalment no se li va retirar l’accés perquè calia obrir un expedient primer i el Comitè Permanent de l’Assemblea va optar per, simplement, no renovar les claus d’accés un cop acabés el seu mandat. "En cap cas és cert que se’l destituís", conclouen.

Salvem l’ANC, per la seva banda, afirma al comunicat que "mai en la vida de l’ANC" s’ha destituït algú perquè li expirés el mandat i asseguren que els càrrecs amb terminis esgotats "no són una excepció" sinó que són "el fet habitual arreu del país". De fet, remarquen que en alguns llocs els mandats estan esgotats "des de fa anys" per manca de relleu.

Aquesta, però, no és l’única crítica que el col·lectiu ha llençat a l’ANC i han exigit que s’acabi "el control partidista" que creuen que s’ha fet a l’entitat durant els últims dos anys i que ha portat l’ANC "a una lenta i silenciosa destrucció". De fet, un dels conflictes partidistes que remarquen és la situació d’un secretari nacional de l’Ebre –Roger Heredia- que ha fet diversos posicionaments públics a favor d’ERC i que, de fet, va anar a llistes dels republicans a les eleccions del 2017. L’ANC ha respost que ja se’l va amonestar verbalment per alguns dels posicionaments.

Aquests retrets de la territorial arriben just quan s’ha de renovar el Secretariat Nacional de l’ANC. Al manifest signat, a banda de denunciar la presumpta destitució d’un coordinador i el "partidisme" d’un secretari, els crítics reclamen que no es permeti que els partits continuïn posant militants al Secretariat Nacional per utilitzar el càrrec en favor del seu partit, tal com diuen que ha passat sota la presidència d’Elisenda Paluzie, denuncien "fraus" en les votacions als plens del Secretariat Nacional i critiquen que "s’hagin apartat" els voluntaris que, segons diuen, són el "pilar més bàsic". L’entitat no ha respost a cap d’aquestes qüestions en el comunicat, però han assegurat que continuaran treballar per "una ANC forta, transversal, inclusiva i que generi consens". "Una entitat clau per a l’independentisme fins arribar a la República Catalana", conclouen. Amposta RÓdio > NotÝcies > L’ANC nega haver destitu´t el coordinador de la territorial de les Terres de l’Ebre 

Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies