Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

EL GRUP MUNICIPAL DEL PSC D’AMPOSTA RECLAMEM DEL PLE UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

publicat el 22/11/2019


Aquests dies estem assistint a les reivindicacions de les dones de l’Associació de Futbolistes, que porten més d’un any i una vintena de reunions  lluitant per un conveni col·lectiu digne que contempli qüestions bàsiques com el 75% de la jornada laboral, un salari mínim anual de 20.000€, regular els contractes de mitja jornada o una ajuda a la maternitat de 600€.  I els seus col·legues homes? La desigualtat és evident, el seu salari mínim està fixat en 155.000€ anuals.

Les dones esportistes comparteixen el mateix sacrifici i les mateixes dificultats que els homes, però a diferencia d’ells, ni els esforços ni tots els seus èxits es valoren per igual, ja que entre el reconeixement, les condicions laborals i salarials i els recursos destinats a elles i a ells hi ha un abisme. La immensa desigualtat que viuen aquestes dones en relació als seus companys de club és indecent.

La ciutadania d’Amposta i el nostre Ajuntament defensem la igualtat plena, i volem posar-ho en valor per eradicar tot tipus de desigualtat derivada de les relacions de gènere, apostem pel reconeixement i el protagonisme de les dones i recolzem el dret de les nenes, les joves i les dones a una pràctica esportiva amb els mateixos recursos, oportunitats i reconeixements que els seus companys masculins.

En l’actualitat dones ampostines practicants d’esports representen la ciutat d’Amposta amb orgull, prenent part i assolint destacats triomfs en les competicions d’alt nivell amb els seus clubs respectius. Dones que amb les seves qualitats i entrega han esdevingut referents indiscutibles i mereixen gaudir, sense cap mena de dubte, d’una igualtat plena en el seu acompliment laboral.

Per tot això l’ajuntament d’Amposta ha de fer la següent declaració institucional que reivindique la necessitat de la igualtat de gènere entre esportistes:

1.- Reconèixer la llarga lluita de les dones esportistes per dotar de visibilitat i reconeixement la pràctica esportiva femenina i per obrir nous camins i oportunitats a les dones de les següents generacions.

2.- Expressar el nostre compromís, potenciar i donar  suport a l’esport femení que es practica a la nostra ciutat i treballar per superar qualsevol biaix de gènere tant en les condicions com en el valor i reconeixement de la pràctica esportiva femenina.

3.- Tenir màxima cura en el llenguatge utilitzat en els mitjans de comunicació i  xarxes socials que depenguin de l’ajuntament o en aquelles que les quals l’ajuntament col·labori,  per a que no hi hagi cap tipus de discriminació lingüística.

4.- Exigir als mitjans de comunicació amb els quals l’ajuntament té algun tipus de relació contractual,  que es compleixi la igualtat de quotes en les noticies esportives,  ja que l’esport femení generalment no gaudeix del mateix reconeixement, visibilitat i seguiment que els seus companys esportistes.

5.- Donar suport a les reivindicacions protagonitzades per l’Associació de Dones Futbolistes Espanyoles com abanderades en  la  defensa d’unes condicions laborals dignes per l’esport professional femení. Amposta Ràdio > Notícies > EL GRUP MUNICIPAL DEL PSC D’AMPOSTA RECLAMEM DEL PLE UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies