Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Els Mossos investiguen perquè el vehicle que ha xocat frontalment amb l’autobús estava contra direcció

publicat el 21/8/2019


El turisme ha xocat frontalment amb l’autocar, un bus de la companyia Alsa que circulava en sentit sud per l’AP-7. La Unitat d’Investigació d’Accidents de Trànsit dels Mossos a les Terres de l’Ebre ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l’accident. Com ha explicat el cap de Trànsit dels Mossos a l’Ebre, Sergi Saladié, una de les hipòtesis que explicaria el xoc frontal és que el cotxe circulava contra direcció però tampoc es descarta que hagi tingut algun problema. "Aquest cas seria una cosa força estranya i excepcional però podria ser que degut a la carretera o altres circumstàncies que el vehicle hagués fet una virolla sobre ell mateix", ha explicat Saladié. En el moment de l’accident encara no plovia a la zona. 

Les restes dels dos vehicles han ocupat els dos sentits de la via, al quilòmetre 328 de l’AP-7, a Amposta, un fet que juntament amb la pluja ha contribuït a dificultar les tasques per retirar els vehicles de la via. Una grua ha retirat a primera hora del matí les restes del turisme però no ha estat fins a quarts de dotze que s’han pogut endur l’autobús. Una primera maniobra de la grua, ha permès situar-lo als carrils sentit nord de l’AP-7, ja que havia quedat creuat a la mitjana. En aquell moment s’ha obert la circulació a l’autopista en sentit sud i mitja hora després s’ha normalitzat la situació en tots dos sentits de la marxa. Durant el matí s’han fet desviaments per l’N-340, per la sortida 41 en sentit sud i per la sortida 42 en sentit nord. 

L’ensurt pel record del mortal accident de Freginals el 2016, només cinc quilòmetres més al sud, ha estat inevitable. Saladié ha assenyalat que la "correcta maniobra evasiva" que ha fet el conductor de l’autocar ha evitat que bolqués. "Ha pogut mantenir les quatre rodes a terra i per sort no hi ha hagut cap bolcada, a diferència de Freginals", ha apuntat. 

Al bus d’Alsa, que feia el recorregut Barcelona-Marbella, hi viatjaven 32 passatgers. La companyia ha buscat alternatives per garantir que la majoria de passatgers que no han resultat ferits poguessin seguir el seu viatge. Els 9 ferits han estat atesos als hospitals de Verge de la Cinta de Tortosa i el Comarcal d’Amposta i no ha calgut fer cap hospitalització. Aquest dimarts al migdia tots havien rebut l’alta mèdica per les ferides menys greus i lleus que havien patit.  Amposta Ràdio > NOTÍCIES >  Els Mossos investiguen perquè el vehicle que ha xocat frontalment amb l’autobús estava contra direcció 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies