Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Salut defensa mantenir l’atenció continuada i d’urgències a l’Hospital Comarcal d’Amposta

publicat el 26/5/2019

.- El Departament de Salut ha sortit en defensa del model d’atenció continuada i d’urgències centralitzada a l’Hospital Comarcal d’Amposta que els professionals de l’atenció primària han qüestionat arran de la posada en marxa del nou CAP. En un comunicat difós després de la protesta aquest divendres al migdia a les portes del centre, la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha refermat la voluntat de mantenir una organització que, assegura, permet compartir "recursos estructurals per garantir la seva eficiència i eficàcia en l’atenció urgent als pacients de la seva àrea d’influència". El personal del CAP ha lamentat que, tot i disposar d’una ala dedicada específicament a les urgències al nou edifici, aquestes es continuaran prestant a l’Hospital, malgrat el col·lapse actual amb temps d’espera al voltant de les sis hores.
Segons el comunicat difós pel Departament, en el model en vigor cada dispositiu assumeix amb els seus professionals el nivell d’atenció que es requereixi d’acord amb el nivell de triatge que es termini en el moment de la recepció al pacient. Això, asseguren, permet diferenciar físicament els nivells d’atenció de cada dispositiu "però col·laborant mútuament i compartint l’estructura i serveis complementaris que es facilitin des del propi hospital".

Un model utilitzat a altres llocs de Catalunya que, corroboren, funciona des de fa anys a Amposta i que ara ha estat objecte d’una revisió per "garantir les condicions necessàries" per al seu correcte funcionament, garantint la "continuïtat assistencial" mitjançant el registre a la història pròpia de cada àmbit, disposar de les "estructures necessàries per a la comoditat dels professionals", amb un horari d’atenció continuada de vuit del vespre a vuit del matí. Dins d’aquesta franja, un triatge envia els pacients de complexitat inferior a l’equip d’atenció primària i els més complexos a les urgències de l’hospital. L’accessibilitat i resolució de proves complementàries en aquest entorn, sostenen, és superior, per la possibilitat a accedir a analítiques i radiografies per resoldre el cas.

La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha assegurat que l’aplicació d’aquesta organització de l’atenció continuada a Amposta des de l’Hospital " es fa amb garanties tant per als professionals, amb les condicions de guàrdia necessària, com per als usuaris". També ha assenyalat que l’atenció continuada dels nivells de complexitat inferiors comptarà, a partir de juliol, amb un nou equip de professionals que se sumarà a l’actual. La Regió Sanitària, però, s’ha compromès a fer un seguiment i avaluació d’aquest model "conjuntament amb els professionals" per prendre decisions en funció dels resultats que s’obtinguin.Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Salut defensa mantenir l’atenció continuada i d’urgències a l’Hospital Comarcal d’Amposta

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies