Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El Regidor German Ciscar anuncia que ampliarà la demanda a Sorea

publicat el 6/2/2019


El regidor de l'Ajuntament d'Amposta Germán Ciscar ha anunciat que ampliarà la demanda  per apropiació indeguda i estafa continuada sobre Sorea pel cobrament del servei telefònic d'Atenció al Client. Ningú els va demanar aquest servei, el van posar ells perquè era l'excusa per poder fer mitja jornada a l'oficina. Ara han tornat a fer les vuit hores. Ells mateixos, a la nota, reconeixen que estan cobrant aquest servei. "Fins el 2018, aquest número era un 902, quina presa de pel és aquesta? Per què hem de pagar, no una, si no, dos vegades, per un servei que no ha demanat ningú?", diu el regidor. 

            Ciscar ha afirmat que segons un document entrat a l'Ajuntament d'Amposta l'any 2015, Sorea hauria de tenir cinc treballadors amb una jornada de treball de 8 hores destinats a la localitat, i actualment només en té un treballant a mitja jornada. Uns fets que haurien suposat una estafa de 700.000 euros, pel que el regidor assenyala que ampliarà la demanda cap a l'empresa. En aquest sentit, el regidor assenyala que "en la resposta que van donar quan vam anunciar que havíem presentat una demanda per apropiació indeguda i estafa continuada, va reconéixer que estava fent mitja jornada, de 9 a 13h". "Com pot ser que s'imputessin més de 72.000 euros extra (5 persones treballant amb diferents percentatges de dedicació) si realment ells haurien d'haver donat servei per jornada completa?", afegeix.

            D'altra banda, el regidor va presentar una moció al ple del mes de gener per demanar a l'alcalde, Adam Tomàs, els ingressos i despeses de l'empresa Sorea respecte a la seva gestió a Amposta. Ciscar ha apuntat que el document que demana hauria d'estar a l'abast de tots els regidors i regidores de l'oposició. A la proposta, l'alcalde li ha respost que un cop finalitzat el procés de l'auditoria que l'Ajuntament va realitzar a Sorea, li seran entregats a tots els grups municipals els informes detallats corresponents.

 

Perquè Ciscar vol la informació detallada de Sorea?

Ciscar ha dit que si amb la informació a la qual ha accedit, que afirma que és gairebé inexistent, ha pogut denunciar tot això, de ben segur que amb els informes detallats podrien ampliar bonament la demanda.

Donat aquests fets, Ciscar assenyala que l'alcalde no ha fet res, per remeiar-ho. D'altra banda però, el regidor afirma que ell no té por. Un sentiment que pot evitar degut que el seu àmbit d'actuació és únicament local, i per això no pot rebre cap represàlia de les entitats que assegura que estàn vinculades a una gran empresa com és Sorea.

"Pregunteu-vos a qui beneficia amagar aquesta informació. Als ciutadans d'Amposta els perjudica que jo tingui els informes detallats dels ingressos i les despeses de Sorea? I ja no dic les auditories", diu Ciscar. És per aquest motiu que demana reiteradament les dades de la subministradora d'aigua, amb l'objectiu de "posar sobre la taula qui combat els abusos de les grans empreses i qui els oculta", ha detallat.

 

Què demana Ciscar?

El regidor també ha volgut remarcar que ja no demana les auditories, com tampoc l'ordre de la interventora, sinó que l'únic que vol són les dades dels ingressos i les despeses de la gestió de Sorea a Amposta per poder realitzar una auditoria pròpia. Ciscar afegeix que si tots els grups de l'oposició poguessin realitzar la investigació pertinent "Sorea patiria molt més" del que ho està fent ara amb les demandes del regidor. Amposta Ràdio > Notícies > El Regidor German Ciscar anuncia que ampliarà la demanda a Sorea 

 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies