Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l┤Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletÝ informatiu
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

El Govern abona 1,2MEUR de l'ajut de 2018 per la lluita contra el caragol mašana

publicat el 17/1/2019

 .- El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ (DARP) ha abonat l'ajut concedit l'any passat al grup seleccionat que coordina la lluita contra el caragol mašana i la millora de la biodiversitat al delta de l'Ebre. L'import pagat, corresponent al conveni signat l'agost passat, Ús d'1.195.124,82 euros. EstÓ cofinanšat pel DARP i el Fons Europeu AgrÝcola de Desenvolupament Rural (FEADER). D'aquests, 463.720,16 euros s'han pagat per la gestiˇ de part de les actuacions a l'empresa Forestal Catalana, i els 731.404,66 euros restants s'han distribu´t entre els diferents membres del grup. ╔s el tercer pagament dels acordats fins al 2020 i que s'han anat atorgant cada any lligats a les mem˛ries d'actuacions del projecte quinquennal. Tot i aixÝ, el proper conveni serÓ bianual.

La concessiˇ de l'ajut de gairebÚ 1,2 milions d'euros es va formalitzar el 6 d'agost de l'any passat, entre el grup ad hoc i el DARP. Forestal Catalana tenia encarregades entre octubre de 2017 i octubre de 2018, diverses actuacions de control i eradicaciˇ de la plaga. En concret s'han aplicat saponines, s'han fet tractaments amb aigua de mar, netejat maquinÓries, eliminat postes i exemplars adults de caragol mašana i s'han fet recerques aplicada. TambÚ s'ha encarregat d'actuacions de prevenciˇ i protecciˇ de la biodiversitat al delta de l'Ebre, com alimentar amb aigua dolša el canal vell del Penal, la prospecciˇ de nÓiades i l'establiment d'un programa de manteniment d'espŔcies protegides, entre d'altres.

El grup ad hoc estÓ format per la Comunitat de Regants Sindicat AgrÝcola de lĺEbre, la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de lĺEbre, la Societat Espanyola dĺOrnitologia (SEO Birdlife), lĺInstitut de Recerca i Tecnologia AgroalimentÓries (IRTA), i lĺAgrupaciˇ de Defensa Vegetal (ADV) de l'arr˛s i altres cultius al Delta de l'Ebre. 

El DARP ha assegurat que ja es treballa per formalitzar el quart conveni que aquesta vegada serÓ bianual per cobrir 2019 i 2020. 
 Amposta RÓdio > NOT═CIES > El Govern abona 1,2MEUR de l┤ajut de 2018 per la lluita contra el caragol mašana

Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies