Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta , on més creix l’economia al tercer trimestre ·

publicat el 4/12/2018La primera conclusió que es desprèn és que l’economia ebrenca continua creixent. Així, el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social al tercer trimestre del 2018 ha arribat als 52.125, és a dir, 911 més que el tercer trimestre del 2017, el que representa un creixement interanual de l’1,8%, amb el qual s’acumulen divuit períodes consecutius amb increments interanuals. No obstant, si comparem la xifra d’afiliats amb la del segon trimestre d’enguany, s’ha produït una davallada significativa de 1.921 afiliats menys.

“Això s’explica per la temporalitat del sector turístic i ens hi trobem sempre quan analitzem el tercer trimestre de l’any”, apunta el director de la CELIR, Juan Antonio Duro, tot i que admet una certa desacceleració en l’economia ebrenca. “Hem d’estar atents, a veure que passa en el proper trimestre”, assenyala.

Una altra dada significativa que recull aquest informe trimestral és el del creixement per municipis. En aquest punt, Amposta i Deltebre són les dos localitats del territori on més han crescut les afiliacions a la seguretat social. Amposta, 7,5 punts percentuals, amb el sector serveis liderant el creixement. I Deltebre 5,4 punts percentuals, en el cas d’aquest municipi, el sector de la construcció ha estat el que més ha contribuït al creixement. En termes generals tots els municipis de les Terres de l’Ebre han crescut en ocupació, excepte quatre: Móra d’Ebre, Ulldecona, l’Aldea i Sant Carles de la Ràpita.

Pel que fa als sectors econòmics, al llarg del tercer trimestre tots han tingut creixements interanuals positius i en aquest punt destaquen la construcció, amb el creixement més elevat d’aquest 2018 (3,9%), seguit de la indústria (3,7%), els serveis (1,1%) i l’agricultura (0,5%).  “Ja ho hem apuntat en d’altres ocasions, però és important remarcar que l’ocupació en la indústria ha tornat a créixer. És una dada molt positiva que indica que aquest sector amb poca implantació al territori està guanyant múscul”, ha argumentat el director de la CELIR.

El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional, Juan Antonio Duro, al centre de la imatge, acompanyat per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs (dreta) i el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Amposta , on més creix l’economia al tercer trimestre ·                  

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies