Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El PSC d’Amposta demana que l’Ajuntament doni ajuts per rehabilitar habitatges buits per a destinar-los a lloguer assequible

publicat el 16/10/2018 L'esclat de la crisi econòmica va posar en evidència que no tothom pot tenir garantit un habitatge digne. Per una banda, pel crèdit irresponsable per part dels bancs que estimulava l’especulació continua, i per altra banda, la disminució de l’oferta  de pisos de lloguer que s'ha convertit en l'única alternativa per moltes persones.

El portaveu socialista Francesc Miró ha recordat que “al voltant del 30% dels treballadors d’Amposta, no només no poden accedir a un habitatge en propietat  pels baixos ingressos econòmics, sinó que tenen moltes dificultats per accedir a un habitatge de lloguer privat. Per tant, cal augmentar l'oferta d'habitatges de lloguer assequible amb un ajut als propietaris de pisos i cases velles per a la seva rehabilitació, i  no fer d’immobiliària comprant pisos, com fa l’alcalde d’Amposta.”

També s’ha de treballar a nivell municipal, autonòmic i estatal per evitar el fenomen dels pisos buits de grans propietaris, entre ells els bancs, per tal de fomentar la seva ocupació i  donar compliment al dret a un habitatge digne i assequible, dret bàsic de les ciutadanes i ciutadans per poder viure en igualtat.

Per solucionar aquesta situació presentem al ple tota una sèrie de propostes:

1.       A l’Ajuntament per a que estableixi un programa d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges buits a canvi de que els propietaris destinin aquests habitatges a lloguer social amb preus taxats i amb garantia de cobrament de la renda, d’aquesta manera s’ajuda a regenerar el parc d’habitatges vells de la nostra ciutat.

S’han de facilitar  als propietaris d’habitatges de lloguer el màxim de garanties, ja que molts d’ells no els posen al mercat per la manca de garanties de cobrament o manca de finançament per a fer obres.

2.       Al Govern de la Generalitat per impulsar un conveni de cooperació amb el nostre Ajuntament, on se li delegui, amb recursos, les tasques d'inspecció i control de l'impost de pisos buits, així com la capacitat sancionadora que deriva de la Llei 18/2007 del dret a l'Habitatge,  perquè cal pressionar per evitar el fenomen dels pisos buits de grans propietaris, entre ells els bancs.

3.       Al Congrés i Senat que aprovin la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans per tal de fomentar el lloguer d’habitatges. Amposta Ràdio > Notícies > El PSC d’Amposta demana que l’Ajuntament doni ajuts per rehabilitar habitatges buits per a destinar-los a lloguer assequible 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies