Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'espectacle 'Dreams', de la Fura dels Baus, obrirà el cinquè Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta

publicat el 3/10/2018

 La xarxa humana de 'Dreams', l'espectacle de la Fura dels Baus, obrirà la nit del pròxim 11 d'octubre al parc dels Xiribecs la cinquena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ d'Amposta (FesticAM). Als membres de la companyia, en aquesta ocasió s'hi sumaran una quarantena d'usuaris i familiars de l'associació APASA -d'atenció a les discapacitats psíquiques-, així com l'Escola de Teatre i Circ, les bandes de música locals, els castellers, batucada i diables participaran en el que serà un dels plats forts del programa. El certamen, que s'allargarà fins el 14 d'octubre i compta amb un pressupost de 60.000 euros, continua apostant per programar actuacions gratuïtes al carrer o en espais oberts de la ciutat.

Serà un dels plats forts d'aquesta edició del FesticAM, segons han reconegut l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i el director artístic del certamen, Jordi Príncep. Els organitzadors han estat treballant durant dos anys per portar La Fura dels Baus. 'Dreams' serà, finalment, l'espectacle inaugural del festival, dijous 11 a les deu de la nit al parc dels Xiribecs. Formaran part de la xarxa humana unes 40 persones, entre familiars i usuaris d'APASA, que quedaran suspesos a uns 40 metres d'altura. La companyia portarà també pirotècnica i efectes per creuar la línia que separa la realitat i el somni. Es tracta d'un espectacle en el qual també col·laboraran diverses entitats locals: des de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta, la Unió Filharmònica, la Lira Ampostinal la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta , Batukeem Amposta i la Colla de Diables lo Minotaure, entre d'altres. 

Al llarg de les tres jornades restants, però, el FesticAM vol continuar aprofundint en la línia ja marcada en les anteriors edicions d'aprofundir en els espectacles de carrer. "Un 90% es programen en espais oberts o llocs de fàcil accés", ha indicat Príncep. Des d'enguany, el certamen s'incorproa al projecte Trànsit de la Creació de l'Espai del Circ, que porta l'actuació de la companyia Mumusic Circus amb l'espectacle 'Flou Papagayo'. El festival també estrenarà un espectacle inèdit, 'f/f Föhn', com produït pel FesticAm i el Centre d'Arts Visuals de les Terres de l'Ebre, lo Pati, a càrrec de l'Últim Vals i Marialenea Roqué. Per aquesta cinquena edició s'han presentat més de 300 propostes artístiques. Segons Príncep, el criteri de selecció s'ha basat en considerar "l'experiència en viu per a l'espectador", el caràcter innovador, la "qualitat artística" i l'"originalitat". Entre d'altres, s'ha programat 'Hathi', del Centre de Titelles de Lleida, companyia guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2018; o la companyia banyolina Ortiga, amb 'Kumulunimbu', Drac d'Or al millor espectacle de titelles de la Fira de Titelles de Lleida. "Portem del bo el millor, a més de la creació i innovació en les propostes", ha subratllat el director artístic. Tallers i exhibicions de circ o teatre de carrer complementen el programa.

El FesticAM té un pressupost d'uns 60.000 euros: 27.000 euros els aporta l'Obra Social de la Caixa per a l'espectacle de la Fura dels Baus, 13.500 provenen de la Generalitat i el consistori aporta els 20.000 restants. Segons l'alcalde, Adam Tomàs, el fet que el certamen hagi estat reconegut pel Departament de Cultura com a partir dels cicles estables d'esdeveniments culturals li ha permès accedir a una subvenció de 12.500 euros. "Arriba al cinquè any i això vol dir que és un festival absolutament consolidat. Estem satisfets d'haver-li pogut donar suport aquests primers anys, que són els més difícils d'aguantar. Cada any ha crescut en implicació, espectacles i visualització d'Amposta com a capital del teatre i circ del nostre país", ha subratllat Tomàs, qui ha destacat també la programació de carrer i gratuïta. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > L´espectacle ´Dreams´, de la Fura dels Baus, obrirà el cinquè Festival Internacional de Teatre i Circ d´Amposta

  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies