Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

La tercera edició del DeltaChamber Music Festival tanca consolidant-se com a referent cultural català amb ressò europeu

publicat el 9/8/2018


 

La tercera edició del DeltaChamber Music Festival, que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana, de divendres 3 a diumenge 5 d’agost, sota el títol Exili en cos i ànima, ha tancat amb un públic entregat i fidel, essent una proposta que es consolida dins del panorama de l’oferta de festivals internacionals de música de qualitat a les terres de l’Ebre i al nostre País.

Com a novetat destacable, aquesta edició ha passat de 2 a 3 concerts, afegint un concert matinal el diumenge 5 a les 12 hores. Així mateix, eldivendres 3 el concert es va retransmetre en directe per la UER, Unió Europea de Radiodifusió, de la mà de Catalunya Música, fet que consolida la seva vocació internacional.

A nivell d’entrades l’èxit ha estat rotund perquè el Festival va fer sold out tant divendres com dissabte, deixant fins i tot gent a fora que no va poder adquirir la seva entrada i pràcticament tot venut el diumenge el nou concert que s’ha unit aquest any.

Els directors artístics Laura Ruiz Ferreres, (catedràtica de l’Escola Superior de Música de Frankfurt) i Pau Rodríguez Ruiz, (professor de la Barenboim-Said Foundation, Ramallah) destaquen a més de la gran qualitat artística de la part musical del Festival, la vesant humanista delDeltachamber Arts, essent dels pocs festivals que combinen la música amb la reflexió i les altres arts.

Aquest any, el títol Exili en cos i ànima ha provocat una reflexió a partir del moment en què estem immersos com a País a través de la selecció dels compositors programats que tots tenien una relació amb l’exili, l’exploració de fronteres a través de la filosofia, així com la pràctica de la Cal·ligrafia japonesa, la degustació d’alta cuina amb sabors foranis que ha portat a terme el xef Xavier Montañes Juan o la col·lecció d’escultures de muses creades expressament pel Festival per part de l’artista alemany Rainer G. Schumancher.

També és important destacar que el Deltachamber Music Festival amb col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de l’Ebre, ha generat un concurs d’Arquitectura Efímera, que el guanyadors van ser Cristina Bestraten del Pino i Marc Ferrando que també sota el títol genèric del Festival van fer una instal·lació que té la capacitat d’explicar sense paraules una història, una experiència i una evocació que genera formes i cohabita en l’espai: l’exili en cos i ànima.

A nivell musical també és destacable, com ja es va anunciar que els guanyadors de la segona edició del Concurs Internacional de música de cambra dins del DeltaChamber Music Festival van ser el quartet de saxos Kebyart Ensemble que comptaran amb un concert dins de l’edició del 2019. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > La tercera edició del DeltaChamber Music Festival tanca consolidant-se com a referent cultural català amb ressò europeu

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies