Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Els regants i els alcaldes del delta de l'Ebre reclamen un pla de protecció del litoral contra la regressió

publicat el 18/7/2018


Les Comunitats de Regants de la Dreta i l'Esquerra de l'Ebre, els set alcaldes del delta de l'Ebre, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, el director general de Polítiques de Muntanya i Litoral, Albert Alins, i el subdirector general de Costes i Acció Territorial, Xavier Berga s'han reunit aquest dimarts per impulsar una Taula de gestió des d'on implementar mesures concretes contra la regressió del Delta. D'entrada, s'ha acordat reclamar a les administracions competents, un Pla de protecció del litoral per mantenir la morfologia actual i un Pla de regeneració de badies i llacunes, en segon terme. En aquesta primera reunió s'ha establert "el full de ruta", amb un document de consens on alcaldes, regants i administracions certifiquen que "és possible arribar a una petició consensuada per part del territori, de mesures correctores davant la regressió", segons han explicat els Regants de l'Esquerra.
El document assenyala que "correspon, de manera urgent i persistent, a les entitats del territori la justa demanda a les administracions pertinents, per tal que compleixin les lleis que fan referència a la protecció i restauració d’aquest espai tan valuós i singular". 

Els plans per mantenir el litoral i regenerar les llacunes haurien de contenir les actuacions consensuades amb tots els membres de la Taula, sobretot pel que fa al manteniment de la morfologia deltaica, el restabliment de sediments i altres mesures urgents més diversificades i a curt termini, sempre tenint en compte la tipologia de cada zona a protegir i la gravetat de la situació. 

De moment es preveu crear la Taula de coordinació als plenaris municipals i les juntes de govern mentre es busca noves adhesions i consensos amb les entitats socials i econòmiques del territori per tal d'ampliar la representativitat.  Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Els regants i els alcaldes del delta de l´Ebre reclamen un pla de protecció del litoral contra la regressió 

  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies