Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Un jurat popular jutjarà l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, acusat de malversació en cas de les dietes duplicades

publicat el 28/6/2018 .- L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, haurà de seure a la banqueta dels acusats per respondre d'un suposat delicte de malversació arran del cobrament fraudulent de 23.630 euros en dietes duplicades de diferents organismes públics, principalment de l'Ajuntament i del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), que encara presideix. La titular del jutjat número 2 d'Amposta ha decidit obrir el procediment de judici davant d'un jurat popular després d'una investigació que s'ha allargat gairebé tres anys. Segons apunta la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l'ACN, la data fixada per a la compareixença de totes les parts a la vista és el pròxim 30 de juliol a dos quarts de deu del matí. No es descarta que, prèviament, l'exalcalde convergent pugui arribar a un acord amb Fiscalia i l'Ajuntament d'Amposta, l'única administració personada en la causa com a acusació, per evitar la celebració del judici oral. Segons va acreditar una informe de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra, tot i que ja tenia cobertes les dietes i despeses per part del CSC, entre els anys 2011 i 2014 Ferré va cobrar-les també de l'Ajuntament d'Amposta i, en alguns casos, d'altres organismes públics en els quals participava representant el seu partit.

El cas va ser destapat pel regidor de PXC, German Ciscar, que va portar a Fiscalia els documents que acreditaven els cobrament múltiples per les mateixes dietes. El jutjat número 2 d'Amposta va assumir les diligències d'investigació amb l'encàrrec de l'informe als Mossos d'Esquadra, que van rastrejar totes les despeses efectuades per l'exalcalde en virtut del seu càrrec municipal i del de president del CSC. Però també com a membre dels consells d'administració d'organismes públics o entitats com el grup Sagessa, l'Institut Català de la Salut, el Sistema d'Emergències Mèdiques, l'Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis i l'Agència Catalana de l'Aigua, en la majoria de casos en representació del seu propi partit, CDC, circumstància a la qual s'unia la seva condició professional de metge.

D'acord amb l'informe policial, el consistori li va abonar entre 2011 i 2014 un total 13.828 euros en despeses que ja havien estat sufragades per algun d'aquests organismes, principalment el CSC, Ferré va disposar d'una targeta de crèdit del CSC amb la qual, segons els Mossos, finançava la benzina i els costos de desplaçament amb el seu vehicle particular. Des de mitjan 2012, a més, l'ens li va posar a disposició un cotxe a la seva disposició. Però Ferré continuava passat dietes suposadament duplicades al consistori. 

No representava l'Ajuntament


En el moment de prestar declaració judicial com a investigat, Ferré va intentar diferenciar les indemnitzacions per assistir a reunions dels ens en els quals participava respecte les despeses de desplaçaments per assistir-hi "sempre" en representació del consistori, tot i que bona part dels seus càrrecs havien estat per designació de CDC. Utilitzant aquests arguments, el setembre de 2015 l'advocat de la defensa, Rafael Entrena, va demanar, sense èxit, l'arxiu de les diligències. L'exalcalde considerava que tenia "dret" a percebre aquests cobraments, que s'organitzava els nombrosos desplaçaments que feia a Barcelona d'acord amb "principis d'eficiència" i "economia de recursos". També que hagués resultat més costós per al consistori acollir-se a la indemnització basada en quantitats fixes. 

Finalment, el CSC, que encara presideix, va acordar renunciar a exercir l'acció penal per la qüestió de les dietes. L'organisme adduïa que Ferré no va liquidar despeses "que es consideressin alienes, desproporcionades o injustificades respecte les funcions de president". També negava que s'haguessin utilitzats els mitjans de pagament de l'ens per a "despeses personals" o "vinculades a terceres persones alienes". "No aprecia indicis de delicte ni perjudici econòmic per a l'entitat", subratllava l'escrit de la defensa. Una constatació que, en realitat, reforçava paradoxalment la posició de l'Ajuntament d'Amposta a l'hora de reclamar les quantitats cobrades de forma suposadament fraudulenta. I és que si Ferré tenia cobertes correcta i legalment les despeses pel CSC, en cap cas podia haver reclamat i percebut les mateixes dietes un altre cop per part del consistori.
 Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Un jurat popular jutjarà l´exalcalde d´Amposta, Manel Ferré, acusat de malversació en cas de les dietes duplicades 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies