Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El PSC d’Amposta denuncia que a Amposta els passos de vianants no són segurs.

publicat el 14/6/2018


     

El grup municipal socialista denunciem que a Amposta nombrosos passos zebra no són segurs pels vianants, així ens ho han fet arribar molts ciutadans. “Efectivament, hem detectat que hi ha molts d'ells amb il·luminació insuficient per estar allunyats de les lluminàries o amb poca visibilitat per objectes del mobiliari urbà, vehicles estacionats, vegetació,  parades d'autobús, accessibilitat  i un llarg etcètera. Tot això fa que es limiti la seguretat dels vianants per part dels conductors de vehicles”.

El portaveu socialista Francesc Miró assenyala que: “Els passos de vianants requereixen d'un manteniment periòdic que evidentment no s'està fent. Per tant, reclamem a l’alcalde que emprengui mesures immediates en el manteniment periòdic de tots els passos. És necessari millorar la senyalització, horitzontal i vertical, revisant-los  i mantenint-los  en bones condicions. Els passos de vianants han de ser segurs, seguint  les recomanacions d' Eurotest Auditoria Europea sobre passos de vianants, que obliga a un manteniment sistemàtic, prohibir aparcar darrera d’un pas de vianants, ampliacions de vorera i vorades, complir amb l’accessibilitat universal...”

Cal tenir especial cura d’atendre aquelles zones prioritàries que estan a prop de col·legis, parcs, centres de salut, vies principals de la ciutat, interseccions perilloses o en aquells en els que s’hi hagin registrat accidents per falta de visibilitat.

S’ha de començar a implantar a les zones de més risc la senyalització dels  passos de vianants amb valises d’il·luminació i si s’escau instal·lar “Passos de vianants intel·ligents”, com a mesura d’una major seguretat vial, Així mateix en alguns llocs es pot incrementar la visibilitat i la seguretat amb missatges dintre d'ells. Aquesta acció de disseny gràfic i de suport visual,  podria ser realitzada amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, ha emfatitzat el portaveu socialista. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > El PSC d’Amposta denuncia que a Amposta els passos de vianants no són segurs.

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies