Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El PSC d’Amposta volem afavorir l'ús de vehicles elèctrics mitjançant la gratuïtat a les zones blaves d’Amposta i rebaixar l’impost de circulació

publicat el 28/5/2018


..

El PSC d’Amposta volem afavorir l'ús de vehicles elèctrics mitjançant la gratuïtat a les zones blaves d’Amposta i rebaixar l’impost de circulació.

 

Tenint per referent  l’horitzó 2030 davant el canvi climàtic global,  i amb la finalitat de reduir dràsticament  les emissions de carboni en transport i mobilitat, des de l’ajuntament hem d’afavorir mesures encaminades al canvi de vehicles de combustió interna per uns altres no contaminants.

L’ús de vehicles elèctrics contribueix a desaccelerar el canvi climàtic disminuint la contaminació per emissions de gasos contaminants garantint un futur sostenible amb el medi ambient i augmenta l’eficiència del consum d’energia. Alhora, reduir la contaminació acústica que perjudica de forma notable la salut de les persones.

Miró ha explicat que “des del inici de la legislatura hem presentat propostes a l’ajuntament per tal d’afavorir la mobilitat sostenible i és en aquest sentit que hem de facilitar els desplaçaments per motivar a la gent a utilitzar el transport públic, anar a peu o amb bicicleta explicant els beneficis que comporta reduir les emissions de carboni i utilitzar energies renovables, però també ens cal fomentar i afavorir l’ús del vehicle elèctric. Per això es fa necessari implementar tota una sèrie de rebaixes fiscals per als vehicles que disposin del distintiu més alt  lliures d’emissions, a part de facilitar que hi hagin més punts de recàrrega de vehicles en la via pública.”

Per això els socialistes d’Amposta presentarem una proposta en el proper Ple perquè els possibles compradors de cotxes vegin tota una sèrie d’avantatge més a l’hora de decidir-se entre un vehicle convencional o un cotxe elèctric.

En aquest sentit proposem:

  1. Modificar l'ordenança fiscal de la taxa per estacionament regulat amb horari limitat en la via pública, perquè l'aparcament a la zona blava dels vehicles elèctrics   sigui gratuït.
  2. Modificar l'ordenança fiscal de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres per incorporar una bonificació a la taxa a pagar en les obres d'adequació dels garatges comunitaris particulars per a la recarrega de les bateries dels vehicles elèctrics.
  3. Modificar l'ordenança fiscal de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, per augmentar la bonificació de l'impost per als vehicles elèctrics.
  4. Implantar més punts de recàrrega de vehicles elèctrics en la via pública.
  5. Que s’iniciï una campanya per a informar de la posada en marxa d’aquesta proposta a la població. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > El PSC d’Amposta volem afavorir l´ús de vehicles elèctrics mitjançant la gratuïtat a les zones blaves d’Amposta i rebaixar l’impost de circulació 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies