Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

ELS SOCIALISTES D’AMPOSTA DEFENSEM UN MUNICIPI AMB ACCESSIBILITAT UNIVERSAL, COM A DRET DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT I, EN BENEFICI DE TOTA LA POBLACIÓ

publicat el 21/3/2018

.

 


L'accessibilitat universal és el conjunt de condicions que garanteixen la possibilitat d'accés, d'ús i gaudir del conjunt dels entorns, béns i serveis que ofereix la nostra societat en el nostre municipi de la forma més natural i autònoma possible sense discriminacions ni exclusions per raons de discapacitat física, sensorial o cognitiva. La inexistència o les carències d’Accessibilitat universal constitueixen obstacles insalvables per tenir una vida independent i per arribar a una complerta inclusió en la nostra societat.

Segons ha explicat el portaveu socialista Francesc Miró: “L'entorn urbà millora amb la simple substitució d'uns graons per una rampa adequada, permet salvar el desnivell amb seguretat, confiança i comoditat a una mare que porta de la mà a dos nens, un pare amb un cotxet de bebè, una persona amb un carret de la compra,  una parella de gent gran, qualsevol que avui té molèsties en un genoll i també a una persona amb discapacitat.”

Afortunadament cada persona és diferent, també tenim diferents capacitats, ens reconeixem el dret a ser singulars, únics, i l'obligació de possibilitar, en benefici de tota la població, en interès de la nostra societat i del nostre municipi. Així és imprescindible que des de l’ajuntament s’adoptin mesures destinades a garantir l’accessibilitat universal en benefici de tota la ciutadania, ha argumentat Francesc Miró.

Per això demanem a l’equip de govern, que emprengui tota una sèrie d’accions, entre d’altres:

Crear el Consell Municipal de la Discapacitat durant aquest 2018, que sigui un òrgan permanent de participació ciutadana, de consulta i d'assessorament per a la promoció d'accions destinades a la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat en l'àmbit públic municipal d’Amposta.

- Que l'estructura organitzativa municipal contingui una àrea de gestió específica de la accessibilitat universal i elabori un Pla Municipal d’Accessibilitat Universal.

- Per tal de que s’escolti a totes aquelles persones amb discapacitats, demanem que es propiciï l'existència d'entitats representatives de la societat civil en matèria d’accessibilitat universal.

Destinar  un romanent de tresoreria per eliminar barreres arquitectòniques, a partir de la disponibilitat existent durant el 2018.

-  Que anualment s’elabori un calendari d’actuacions, així com una memòria de seguiment del pla municipal d’accessibilitat universal que contingui les actuacions realitzades en aquesta matèria per part de l’Ajuntament.

Instaurar la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a Amposta  el 3 de desembre, com un dia de sensibilització a la població en general.

Així com tot un seguit de mesures per tal de facilitar l’accessibilitat universal  a tots els equipaments municipals i les seves dependències, la possibilitat d’accés i poder gaudir en l’àmbit d’esdeveniments municipals, aparcaments, mobiliari, rampes, zones blaves, cartells explicatius, campanyes de conscienciació, etc... Amposta Ràdio > NOTÍCIES > ELS SOCIALISTES D’AMPOSTA DEFENSEM UN MUNICIPI AMB ACCESSIBILITAT UNIVERSAL,  COM A DRET DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT I, EN BENEFICI DE TOTA LA POBLACIÓ 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies