Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

6 patis del Poble Nou seran escenari de teatre, música i circ en el primer festival Art als Patis

publicat el 7/3/2018


- 6 patis de les cases de Poble Nou del Delta, a Amposta, es convertiran, el proper 17 de març, en els escenaris de la primera edició del festival Art als Patis. Durant vuit hores sense interrupció, els patis de sis cases rurals s'ompliran de Shakespeare, de la poesia d'Antonio Machado, del jazz i el dixie, dels clowns, del circ, o dels contacones a l'estil japonès, entre moltes altres propostes. La casualitat ha volgut que els sis espais escollits siguin les sis primeres cases que es van construir a Poble Nou, al 1957 quan es va inaugurar amb el nom de Villafranco del Delta. El festival, amb 7.000 euros de pressupost, ha estat possible gràcies a què l'Ajuntament d'Amposta fa dos exercicis que dota amb una partida específica les activitats culturals de Poble Nou.

La jornada d'Art i Cultura que es farà el 17 de març a Poble Nou del Delta començarà al matí amb un pregó inaugura i una concert de jazz i dixie itinerant. Entre els espectacles destaca el de Pili Cugat i Carlos Lupprian amb un espectacle de cançons i poesia, els 'Jocs d'Aigua', el recital de poesia d'Antonio Machado o l'obra familiar del pallasso Muniatto, així com un l'espectacle de contes amb una antiga tècnica japonesa, les representacions de Romeu i Julieta o els malabars i equilibris de circ. Hi ha espectacles de pagament que tenen un aforament limitat a un màxim de 30 persones i altres, que es faran als carrers són gratuïts. 

Can Gilabert, Cal Gasso, Can Juvimar, Ca la Pilar, la Llar de Laura i el Pati Lo Segador són les cases que acolliran les representacions. Les cases de Poble Nou tenen la singularitat que es van construir amb la mateixa tipologia amb al intenció que els seus patis fossin un espai centrant ampli on els que les habitessin poguessin ampliar les dependències. Quan es van construir el 1957 per crear Villafranco del Delta, es van repartir parcel·les de dotze metres i mig d'amplada i vint-i-cinc metres de profunditat, amb una portalada al carrer per a l'entrada dels carros, dos magatzems i una cisterna per a l'aigua potable. 
 Amposta Ràdio > NOTÍCIES > 6 patis del Poble Nou seran escenari de teatre, música i circ en el primer festival Art als Patis

·  

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies