Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Amposta invertirà 1 MEUR per recuperar l'edifici del Sindicat i ubicar-hi un Fab-Lab i l'àrea de Polítiques d'Ocupació

publicat el 2/2/2018.- L'Ajuntament d'Amposta ha presentant el projecte de rehabilitació de l'antic edifici del Sindicat Catòlic on es preveu ubicar les àrees de Polítiques Actives d'Ocupació i Amposta Empresa, així com un Fab-Lab vinculat a la xarxa del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i al projecte Cat-Lab, de la Generalitat. L'edifici tindrà tres plantes, una de nova construcció, amb un gran espai diàfan, aules de formació, laboratoris i despatxos. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que amb la recuperació de l'edifici, que es va comprar a una entitat bancària per uns 340.000 euros, es recupera una part del patrimoni arquitectònic de la ciutat a la vegada que l'equip de govern ampostí compleix un dels compromisos electorals. El projecte costarà 1 milió d'euros, aproximadament, es licitarà en un parell de mesos i les obres tindran una durada d'uns 14 mesos.

El nou edifici tindrà una superfície total construïda de més de 986 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i dos plantes més, amb despatxos, aules de formació i un laboratori, però conservant les característiques originals d'un edifici que data el 1920. Per exemple l'alcalde Adam Tomàs ha explicat que es recuperaran els cavalls de fusta del sostre que es faran visibles en la nova planta que es construirà i on s'ubicaran despatxos per a les 16 persones que actualment treballen dispersos en dependències municipals diverses però que conformen l'àrea de Polítiques d'Ocupació Activa i Amposta Empresa.

La planta baixa de l'edifici del Sindicat serà per al Fab-Lab que comptarà amb un espai central de gairebé 300 metres quadrats útils amb un pati posterior. L'edifici, que data de 1920, forma part del catàleg de patrimoni històric, artístic i arquitectònic de la ciutat i les façanes i balconades estan declarades com a Béns Culturals d'Interès Local (BCIL).

Tomàs ha recordat que la recuperació d'aquest edifici va començar el 2015, quan ,l'actual equip de govern estava a l'oposició, amb una moció instant al consistori a comprar l'edifici que estava en mans d'una entitat bancària. "Calia recuperar-lo per a ubicar unes dependències municipals que són model d'èxit i que no tenen una ubicació digna", ha defensat l'alcalde d'Amposta. Tomàs ha assenyalat que les àrees de Polítiques Actives d’Ocupació i Amposta Empresa aconsegueix 1,2 milions d'euros en subvencions cada any i "no té sentit" que no comptin amb espais "dignes" per oferir formació i assessorament.

Pel que fa als terminis, no es preveu tenir enllestida la licitació fins després de l'estiu i Tomàs descarta que els obres puguin estar llestes en menys d'un any. "No és un projecte que estarà finalitzat dins d'aquest mandat però volem que sigui al més aviat possible per poder traslladar els serveis que s'hi ha d’instal·lar quan abans millor", ha defensat.
 Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Amposta invertirà 1 MEUR per recuperar l´edifici del Sindicat i ubicar-hi un Fab-Lab i l´àrea de Polítiques d´Ocupació 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies