Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l┤Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletÝ informatiu
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

Els ve´ns ebrencs que reclamen la gratu´tat de l'AP-7 portaran la seva reivindicaciˇ a les Corts Valencianes

publicat el 30/1/2018- El colĚlectiu ve´nal de les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat que reclama la gratu´tat de l'AP-7 portarÓ les seves reivindicacions a les Corts Valencianes. Aquest Ús un dels resultats de la trobada que representants d'aquest moviment van mantenir aquest diumenge a Benicarlˇ (Baix Maestrat) amb la vicepresidenta del Consell de la Generalitat Valenciana, M˛nica Oltra. Els ve´ns han celebrat la sintonia mostrada per Oltra amb els seus plantejaments i li han reclamat que es mantingui ferma a l'hora de continuar exigint a l'Estat l'alliberament "total" dels peatges quan finalitzi la concessiˇ de l'AP-7, el pr˛xim 2019, aixÝ com en el rebuig frontal a la implantaciˇ de la vinyeta. Coincideixen, a mÚs, a l'hora de desconfiar de les promeses estatals de desdoblament de l'autovia A-7. Representants de CompromÝs, la formaciˇ que encapšala Oltra, van anunciar tambÚ que convidaran el moviment AP-7 Gratu´ta Ja al CongrÚs dels Diputats i el Senat.
El portaveu del moviment ve´nal ebrenc, Llorenš Navarro, ha lloat el posicionament d'Oltra ľ"creu en un projecte que encaixa amb la nostra lluita", ha precisat- i l'ha contraposat al dels partits catalans al Govern durant els ˙ltims anys, que han apostat majoritÓriament per la vinyeta com a fˇrmula alternativa als peatges per finanšar les infraestructures viÓries. "Ens ha transmŔs que no volen vinyeta, ni pagament per ˙s. Volen l'AP-7 gratu´ta i no mÚs promeses de desdoblament o infraestructures innecessÓries, quan tenim vies que per elles mateixes s'han de desdoblar. Un tercer carril Ús prioritari per a l'AP-7 i tenir cura de la N-340 tambÚ", ha apuntat, en referŔncia a la formaciˇ valenciana que governa en coaliciˇ amb PSOE i Podemos. 

MÚs enllÓ de considerar que els ˙ltims governs de la Generalitat tenien ja un "projecte per privatitzar la via p˙blica", Navarro considera que en el cas de l'AP-7, una part molt important de la qual transcorre per territori valenciÓ, els dos executius s'han de posar d'acord per poder trobar una soluciˇ a partir del moment que finalitzi la concessiˇ. Els ve´ns, a mÚs, aplaudeixen tambÚ la desconfianša amb la qual el Govern valenciÓ hauria rebut la promesa de l'executiu espanyol del PP de reprendre la construcciˇ de l'autovia A-7 des de les Coves de VinromÓ cap al nord. Una infraestructura que, reiteren, no Ús prioritÓria davant el reivindicat alliberament de l'autopista i que, per contra, tindria un cost elevat que acabaria justificant la implantaciˇ de la vinyeta per poder finanšar el seu manteniment. 

"Ja hi ha sentŔncies que per tota via paralĚlela ens obligarÓ a indemnitzar la concessionÓria. La construcciˇ no interessa encara que ens ho vulguin fer creure: la prova estÓ amb la N-II de Girona, que fan dos quil˛metres ara i tres desprÚs. Volem una soluciˇ immediata. Si ens volen fer creure que no podem mantenir l'autopista i ha de ser pagament, quŔ volen que creguem: que l'autovia no serÓ de pagament? La vinyeta serÓ per circular per autopistes i autovies. Qui cregui que circular per autovia serÓ gratu´t ho porta clar", ha insistit.

El moviment ve´nal, que aquest pr˛xim dissabte organitzarÓ el cent-vuitantŔ tall de la carretera N-340 per exigir la gratu´tat de l'autopista, ha destacat el suport que la seva lluita ha trobat en moltes entitats del PaÝs ValenciÓ, amb les quals treballen conjuntament de forma activa des de fa mesos. "No som quatre, som molta la gent que paguem", ha recordat el mateix portaveu. Tot i que encara no hi ha data fixada, la presŔncia dels ve´ns a les Corts Valencianes podria acabant-se programant dins d'un parell de mesos. Posteriorment, tant el senador Jordi Navarrete com la diputada, Marta Sorli, de CompromÝs, van convidar tambÚ els representants del moviment al CongrÚs i al Senat, amb l'objectiu de traslladar la lluita a les mÚs altes instÓncies de decisiˇ polÝtica. Amposta RÓdio > NOT═CIES > Els ve´ns ebrencs que reclamen la gratu´tat de l┤AP-7 portaran la seva reivindicaciˇ a les Corts Valencianes 
  • Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
    AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies