Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'Ajuntament d'Amposta, disposat a col·laborar amb tot allò que demani la LOAC sobre la facturació de Lo Pati

publicat el 22/1/2018

 L'Ajuntament d'Amposta ha mostrar disposat a col·laborar amb l'Oficina Antifrau de Catalunya (LOAC) en tot allò que li demani arran de la investigació que ha obert per la presumpta facturació "irregular" de l'exdirector de Lo Pati-Centre d'Art d'Amposta, Vicent Fibla. "Enviarem tot allò que ens demana i la nostra percepció i seguretat és que aquest govern municipal ha actuat de forma absolutament correcta des del moment que ho detecta", ha defensat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Tomàs ha assegurat que fins i tot han retingut factures, per valor de 15.000 euros, des del moment en què es van adonar que l'empresa que les cobrava tenia com a soci únic i administrador Fibla, que era a la vegada treballador municipal com a director del centre d'arts visuals.

L'alcalde Adam Tomàs ha avançat que explicaran a Antifrau com es va detectar la situació de la presumpta facturació irregular al centre d'arts visuals municipal però s'ha mostrat convençut que Vicent Fibla va actuar per "desconeixement", com ha passat amb altres treballadors del consistori en altres aspectes. "Per això hem muntat un departament de recursos humans perquè ens hem trobat amb tantes situacions irregulars... Alguns no sabien si havien de demanar la sol·licitud de comptabilitats, no es firmava cap document de confidencialitat, coses que han fet que hi hagin hagut aquestes situacions que no són úniques", ha lamentat Tomàs respecte la gestió dels seus antecessors. 

L'alcalde d'Amposta reconeix que malgrat no s'ha pagat una quantitat de diners "exagerada" –s'elevaria a uns 50.000 euros dels quals 15.000 estan retinguts-, el cas és "greu" perquè Fibla contractava a la seva empresa per fer unes tasques al departament que dirigia però Tomàs ha defensat que ha estat "fruit de la descoordinació que hi havia amb el govern anterior". En aquest sentit, el batlle ha recriminat a la regidora Rosa Pertegaz, exregidora del govern de CiU, que si era coneixedora de la irregularitat ho hauria d'haver corregit en el mandat anterior o comunicar-ho directament a l'equip de govern actual, enlloc de demanar les factures per revisar-les i provocar indirectament que l'interventor s'adonés que el beneficiari era el mateix Fibla. 

Tomàs ha apuntat que quan se'n van adonar van "aturar-ho tot" i es van posar a investigar. Finalment van obrir un expedient a Fibla, que va dimitir i la plaça per a la direcció de Lo Pati s'ha tornat a concursar. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > L´Ajuntament d´Amposta, disposat a col·laborar amb tot allò que demani la LOAC sobre la facturació de Lo Pati 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies