Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

ExpoClick Amposta retira una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments

publicat el 13/11/2017

- ExpoClick Amposta ha retirat una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments dels consellers i dels líders de l’ANC i Òmnium. La decisió l’ha pres Somosclicks, organitzadors de l’esdeveniment, després que el diorama hagi generat polèmica a les xarxes socials i alguns mitjans digitals se n’hagin fet ressò i vegin “adoctrinament” en la composició. Segons l’alcalde, Adam Tomàs, als organitzadors “els va fer temor” i, després de reunir-se també amb expositors i venedors de fora de Catalunya, van acabar retirant la maqueta dissabte a la nit. Això, tot i que, segons l’alcalde, no incompleix cap normativa de Playmobil i el consistori els va donar suport perquè la mantinguessin, si així ho volien. Tomàs ha explicat a l’ACN que el consistori es planteja querellar-se contra dos dels mitjans per unes notícies publicades sobre l'assumpte que considera “tergiversades i surrealistes”.

L’alcalde ha explicat que divendres a la nit la pàgina de Facebook d’Expoclick, on es van publicar les fotografies amb els 26 diorames exposats al Pavelló Firal, i on també hi apareixia el de la manifestació, va començar a rebre "atacs". “Hi havia qui deia que també sortien estelades, però només hi ha els ‘clicks’ amb la policia davant, un parc de bombers i banderoles manifestant la llibertat dels presos polítics”, ha explicat Tomàs, que diu que els usuaris comentaven que era “vergonyós” que es mostrés una composició així “en una fira per a nens”. 

En aquesta línia, l’alcalde recorda que els diorames són per a adults i que també els creen adults, que se centren en temes diversos per muntar aquestes maquetes, des d’esdeveniments històrics fins a temes d’actualitat. Davant les crítiques, la junta de Somosclicks es va reunir i va decidir treure de l’exposició el diorama després de “reunir-se amb expositors i venedors que vénen de Madrid”, segons Tomàs, que ha assenyalat que el consistori va insistir que per l’Ajuntament “no ho traguessin, que aquesta era una polèmica molt esbiaixada”. 

“És una qüestió de llibertat d’expressió”, ha defensat. “És una vergonya que ara el creador o Somosclicks tinguin temor de represàlies. Com que veuen que aquí es tanca a qualsevol a presó inventant-se autos judicials”, ha carregat l’alcalde d’Amposta, que ha insistit que el consistori deixarà “que la gent faci el que vulgui, en temes d’actualitat i en el que sigui”.

D'altra banda, Tomàs creu que les notícies que publiquen ‘El Español’ i ‘Libertad Digital’ estan “totalment tergiversades” i explica que un dels mitjans fins i tot fa referència “a un tècnic de joventut que ja fa un any i mig que no està” treballant. “Han fet una barreja de temes a les notícies que és surrealista”, considera Tomàs, que ha explicat que 'ABC' també ha publicat sobre la qüestió en una peça “evidentment esbiaixada cap a l’espanyolisme però sense mentides”.

Sisena edició d’Expoclicks a Amposta
Aquesta és la sisena edició d’Expoclicks que se celebra a Amposta, i compta amb 26 diorames adults i més de 60 d’infantils, a més de 14 punts de venda repartits en un total de 3.000 metres quadrats al Pavelló Firal. L’esdeveniment, que tanca aquest diumenge a la tarda, va rebre 12.000 visitants en l’edició anterior. Amposta Ràdio > Notícies > ExpoClick Amposta retira una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments 


  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies