Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Dani Forcadell lidera l'alternativa a de Manel Masià davant dels regants de la Dreta

publicat el 25/9/2017


 L'empresari agrícola, regidor del govern d'ERC a l'Ajuntament d'Amposta i membre d'Unió de Pagesos, Dani Forcadell, ha ha anunciat públicament, que liderarà una candidatura per rellevar de la presidència de la Comunitat General de la Dreta el veterà Manel Masià, al càrrec des de fa prop de 40 anys i que vol optar a la reelecció. Amb una llista formada principalment per joves pagesos, Forcadell concorrerà el pròxim 17 d'octubre a les eleccions de la Comunitat de Regants de la Zona Delta, la que té més pes dins de la General, per poder forçar la marxa de Masià. Considera imperatiu que l'entitat deixi de donar suport al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre i s'hi oposi frontalment. També vol modificar els estatuts per fer la gestió més democràtica i transparent.

Amb el desgast de prop de quatre dècades de poder absolut a les seves espatlles, qüestionat per haver situat la Comunitat de la Dreta com l'única organització del territori que dona suport al Pla Hidrològic de Conca impulsat pel govern del PP, Masià s'enfronta, possiblement, a la reelecció més complicada del seu mandat. A finals dels 90, va intentar també destronar-lo una candidatura de tenia molts números de guanyar, però va acabar sent desactivada pel llavors totpoderós entorn de CiU –va ser, durant anys, regidor per aquesta formació a l'Ajuntament d'Amposta, amb Joan Maria Roig d'alcalde-. Segons recorda Forcadell, el mateix president de la Generalitat, Jordi Pujol, va condicionar el suport financer a la Cambra Arrossera, que arrossegava un deute important, a la continuïtat del president dels regants. Des de llavors, l'oposició interna, de forma organitzada, ha estat pràcticament inexistent.

"
La clau de la Zona Delta 
Segons Forcadell, "hi ha presidents d'altres zones que tenen ganes d'un canvi perquè es veuen lligats per la coacció i lligats per l'autoritat que exerceix Masià. Però després de 40 anys també tenen molta por d'enfrontar-se a la Zona Delta. És molt trist. S'ha de canviar i ser transparent ", rebla. Es refereix a la zona més important dels deu entre els quals es divideix la Comunitat General de la Dreta, el control de la qual ha permès Masià perpetuar-se en el poder. Guanyar aquí és clau per presidir l'ens: representa un 40% dels vots del 51% necessari. Per això, Forcadell es presenta als comicis que es convoquen el 17 d'octubre per renovar la meitat de la junta i la presidència de la zona Delta –com també de les nou restants-. Tot i que el mandat presidencial de Masià a la General no s'esgota fins aquí dos anys, si els renovadors l'acaben desbancant del sector Delta podrien construir una majoria alternativa i aplanar el camí perquè els presidents de zona elegeixin un nou dirigent de la Comunitat a finals de novembre.
  

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caselles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies