Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

L'Ajuntament d'Amposta remunicipalitza el servei de transport sanitari adaptat

publicat el 27/6/2017


- L'Ajuntament d'Amposta té previst aprovar al ple ordinari d'aquest dilluns al vespre la remunicipalització del servei de transport adaptat. La decisió, fruit de la renúncia fa un any de l'empresa concessionària, Ambulàncies Baix Ebre, esquitxada per la investigació del cas Innova, obligarà el consistori a contractar personal i adquirir nous vehicles per a poder prestar directament el servei a través de la Fundació de Serveis Socials del Montsià (Fussmont). Amb tot, segons l'alcalde, Adam Tomàs, que no ha precisat les xifres concretes, la gestió municipal suposarà un estalvi "molt baix", d'uns 2.000 euros respecte l'externalització. El govern municipal d'ERC també té previst portar al ple el programa d'actes taurins de les festes majors, que enguany suposa una despesa total de 79.000 euros.
El servei de transport sanitari adaptat està finançat per la Generalitat que, a través d'un contracte programa, aporta els recursos a l'Ajuntament. El consistori, que fins fa un any havia contractat Ambulàncies Baix Ebre pel servei, tenia l'opció ara de tornar a externalitzar-lo o assumir la seva prestació amb recursos propis, a través de Fussmont. Al final, l'última opció ha estat l'escollida. "Ens surt més a compte", ha assegurat l'alcalde, sense poder precisar cap de les xifres concretes.

El ple, a més, té previst aprovar també de forma inicial l'ordenança municipal que regula les terrasses de bars i establiments de restauració a la via pública. Una normativa, assegura, que s'ha "pactat" amb els diferents agents implicats i que parteix de la necessitat "d'adaptar i modernitzar" diferents situacions. En aquest sentit, per exemple, entre les novetats que introdueix serà la prohibició que les taules i cadires d'aquests terrasses puguin ocupar l'espai de les portes d'entrada dels edificis. Un cop aprovada, Tomàs ha explicat que encara quedarà marge per introduir millores.

El consistori també posarà sobre la taula del ple les bases reguladores del projecte per al foment de l'autocupació, un pla que preveu ajuts de fins a 2.000 euros per aquelles persones que, venint de l'atur, es donin d'alta com a autònoms per a iniciar una activitat. Aquests recursos, que es podran sol·licitar retroactivament des d'un any enrere, hauran de servir per pagar les quotes de la Seguretat Social el primer any, despeses de gestoria i funcionament, la tramitació de l'alta, així com despeses de locals i despatxos).

Despesa en bous

Per últim, el ple s'haurà de pronunciar també sobre el programa d'actes taurins de les Festes Majors d'aquest 2017 en els quals el consistori preveu gastar un total de 75.000 euros, situant Amposta entre els municipis de les Terres de l'Ebre que més despesa efectua en aquest capítol. Tomàs, però, ha volgut matisar que els bous són els actes de festes majors que, a diferència d'altres espectacles musicals, per exemple "més s'autofinancen", segons l'alcalde. En aquest sentit, ha precisat que la venda de carros de la plaça de bous permet el consistori ingressar entre 35.000 i 40.000 euros Amposta Ràdio > Notícies > L´Ajuntament d´Amposta remunicipalitza el servei de transport sanitari adaptat 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies