Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

EL PSC D’AMPOSTA DEFENSA QUE L’AJUNTAMENT REBAIXI L’IBI URBÀ COM A MÍNIM UN 25% AMB CARÀCTER IMMEDIAT.

publicat el 20/6/2017

 


 

El portaveu socialista Francesc Miró ha defensat que “en un moment molt marcat encara per la crisi econòmica i amb moltes famílies passant‘ho malament per poder arribar a final de mes, és totalment inaudit i inexplicable que els ciutadans d’Amposta continuem pagant un IBI desproporcionat. Uns diners que surten de les butxaques  dels ampostins i ampostines.”

 

En aquest sentit, el grup socialista recorda que a Amposta en els darrers anys l’IBI urbà ha augmentat més d’un 100% fet que ha convertit en absolutament insostenible el pagament d’aquest impost que continua amb un coeficient regulat per l’ajuntament en paràmetres molt excessius.

 

“L’equip de Govern, considerant que estem parlant d’un impost municipal, pot i ha de reduir el tipus impositiu que a Amposta està a la part més alta ja que es troba situat en el 0,94, quan el varem de marge marcat per la llei va del 0,4 a l’1,1.”

 

Francesc Miró ha afirmat que “no és el primer cop que demanem a l’alcalde que rebaixi l’IBI a tots els immobles, però si és el primer cop que, sincerament, ens veiem com a portaveus d’una justa reivindicació que a peu de carrer és totalment unànime. Demanem a l’alcalde que escolti la veu dels veïns que afirma defensar.”

 

Cal tenir present que l’actualització cadastral que s’ha dut a terme a més de 2000 immobles d’Amposta ha comportat a les arques municipals un augment dels ingressos en concepte de  l’IBI de  1.844.000 €.

 

“Vull ser claríssim i adreçar-me directament a l’alcalde: senyor alcalde, vostè va guanyar les eleccions assegurant que el seu seria el mandat del canvi que garantiria un govern de progrés. Doncs bé, és progressista mantenir una pressió fiscal depredadora sobre la butxaca dels ciutadans d’Amposta? Representa el canvi donar continuïtat a la política econòmica de l’anterior Govern de Manel Ferré? Quin canvi de govern és aquest que converteix en normalitat aquesta situació insostenible?

És “estar al costat de la gent” menysprear la voluntat total dels veïns de la nostra ciutat que exigeixen una rebaixa immediata de l’IBI? Per respecte al clam de la ciutadania, per una vegada, atengui favorablement la moció del nostre grup que tan sols es limita a portar a la sala plens allò que als nostres carrers i places tothom demana”, ha conclòs el portaveu socialista. Amposta Ràdio > Notícies > EL PSC D’AMPOSTA DEFENSA QUE  L’AJUNTAMENT REBAIXI L’IBI URBÀ COM A MÍNIM UN 25% AMB CARÀCTER IMMEDIAT.

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies