Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

FRANCESC MIRÓ: “EXIGIM A L’ALCALDE QUE BAIXI UN 25% L’IBI A TOTS ELS IMMOBLES D’AMPOSTA”

publicat el 1/6/2017


 

“La ciutadania està espantada, i amb raó, un cop una bona part ja han començat a rebre cartes on se’ls informa d’un augment de la contribució ( l’IBI ). Malgrat les reiterades demandes del grup socialista demanant a l’alcalde la reducció de la quota això no s’ha produït i ara són els ampostins i ampostines els que paguen les conseqüències”, així de contundent s’ha mostrat Francesc Miró a l’hora de denunciar la inacció de l’equip de Govern en aquest tema que està provocant una gran alarma a la ciutat.

En concret, el grup socialista denuncia que l’actualització cadastral que s’ha dut a terme a més de 2000 immobles d’Amposta ha comportat augments elevadíssims de l’IBI per als seus propietaris.

“En aquests moments, encara molt marcats per la crisi, això suposa un autèntic torpede directe a la línia de flotació econòmica de moltes famílies que es troben amb notificacions on se’ls comunica que han de pagar una quantitat elevada que ni tenien contemplada ni obeeix a cap nou criteri tret de la revisió cadastral que s’ha dut a terme.”

El responsable del neguit que viuen en aquests moments moltes famílies ampostines té noms i cognoms: l'alcalde i el seu equip de Govern que han rebutjat sempre les reiterades mocions que hem presentat els socialistes demanant, precisament, baixar l’IBI donat que Amposta és una de les ciutats catalanes que recapta més per la contribució, ha reblat Miró.

En conseqüència, el grup municipal socialista “exigeix” a l’equip de Govern que “amb caràcter immediat baixi un 25% l’IBI a tots els immobles de la nostra ciutat per reduir l’impacte lesiu que aquests increments està produint entre la ciutadania ja que és el que ingressarà de més. És el mínim del mínim que podem exigir tots si ens creiem, de veritat, que cal està al costat de la gent, més en moments de dificultats i en els que les famílies s’ho passaran molt malament al tenir que fer front a n’aquest pagament.

Francesc Miró ha recordat que l’IBI és un impost de titularitat municipal i que l’ajuntament el pot regular des del tipus impositiu que va del 0,4 a l’1'1 i Amposta està a la part més alta un 0.94. Segons informe de la mateixa interventora aquest nou augment dels ingressos en concepte d’IBI suposarà 1.840.000 milions d’euros més per les arques municipals -i en els propers tres anys 3.305.953 euros més- “uns diners que sortiran de les butxaques dels ampostins i ampostines.”

Cada dia, i accentuo: cada dia, l’ajuntament d’Amposta ingressa 30.000 euros d’impostos que paguen directament els ciutadans via IBI. Sembla com si l’alcalde no donés importància als diners...ara, a més, obtindrà quasi dos milions d’euros addicionals quan té un romanent de tresoreria de més 4 milions d’euros. La situació que viuen ara els ampostins atrapats en aquests augments de la quota de l’IBI és intolerable. Nosaltres ja varem advertir que això passaria i l’alcalde i el seu equip de Govern van decidir mirar cap a una altra direcció. Ara ens trobem amb el resultat de tanta desídia. Per justícia cap a aquest col·lectiu d’ampostins que estan rebent aquests dies aquestes notificacions, si us plau, rebaixi un 25% l’IBI a tots els immobles d’Amposta ja!”’, ha emfatitzat el portaveu del PSC. Amposta Ràdio > Notícies > FRANCESC MIRÓ: “EXIGIM A L’ALCALDE QUE BAIXI UN 25% L’IBI A TOTS ELS IMMOBLES D’AMPOSTA”

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies