Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

EL PSC VOL QUE ELS AMPOSTINS QUE PAGUEN UNA HIPOTECA DE L’HABITATGE DE PRIMERA RESIDÈNCIA I TENEN GREUS PROBLEMES ECONÒMICS, REBIN UNA PRESTACIÓ DE L'AJUNTAMENT”

publicat el 23/5/2017

 

FRANCESC MIRÓ:   “VOLEM QUE ELS AMPOSTINS QUE PAGUEN UNA HIPOTECA DE L’HABITATGE DE PRIMERA RESIDÈNCIA I TENEN GREUS PROBLEMES ECONÒMICS, REBIN UNA PRESTACIÓ DE L'AJUNTAMENT”

“No és just ni raonable que els ampostins i ampostines que ho estan passant econòmicament molt malament per culpa de la crisi no rebin cap ajuda o prestació del seu ajuntament. Per això des del grup socialista hem decidit impulsar aquesta moció que, espero, rebi el suport de la resta de grups perquè tan sols busca la satisfacció d'una necessitat real a peu de carrer”, així ho ha anunciat avui la regidora socialista a l'Ajuntament d'Amposta Anna Tomàs.

En concret, la moció del PSC demana establir una convocatòria d'ajuts al pagament de les quotes mensuals de la hipoteca de la primera residència, per un temps limitat, destinat a persones amb ingressos econòmics iguals o inferiors als 655,20 euros mensuals. En cas de matrimoni el vàrem se situa en els 1.330,40 euros al mes. Cal recordar que són paràmetres de referència establerts en altres ajuts pel mateix ajuntament d'Amposta.

“Davant les necessitats materials reals d’aquests ampostins  que contribueixen des de sempre amb els seus impostos a la marxa diària de la nostra  ciutat ens veiem amb el deure moral de demanar la creació d'aquestes ajudes ja que fins ara han quedat orfes de les ajudes socials que ofereix l'Ajuntament.”

Anna Tomàs considera que “l'administració té la responsabilitat d’emparar, ni que sigui per un temps limitat, a aquests ampostins i ampostines que ara no disposen d’uns ingressos  econòmics mínims que els permetin fer front al pagament mensual de les seves hipoteques amb el conseqüent perill d'arribar a perdre el seu habitatge. Com a regidors d'aquest ajuntament el nostre objectiu número 1 és evitar desnonaments i lluitar políticament per eradicar la pobresa i les desigualtats socials extremes de la nostra estimada Amposta.”

Segons l'article 26 de l'Estatut de Catalunya és un dret que té tot ciutadà que no disposa de recursos suficients, tenir el dret a un habitatge digne.  I són els poders públics que han d'establir mesures que garanteixin aquest dret.

D’altra banda, el portaveu del PSC  a l’ajuntament d’Amposta Francesc Miró, presentarà també al ple una altra moció on es demana al consistori un “Arranjament integral del vial, entre la carretera de St. Jaume i la rotonda de l’inici del carrer Tarradelles-Escola Agrària, donat que és una de les principals entrades a la nostra ciutat. Actualment aquest accés està en pèssimes condicions tant pel que fa al ferm com a  les proteccions laterals i la seva amplada, així com  el seu traçat que no s’adequa a l’intens trànsit rodat.” Amposta Ràdio > Notícies > EL PSC VOL QUE ELS AMPOSTINS QUE PAGUEN UNA HIPOTECA DE L’HABITATGE DE PRIMERA RESIDÈNCIA I TENEN GREUS PROBLEMES ECONÒMICS, REBIN UNA PRESTACIÓ DE L´AJUNTAMENT” 

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies