Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Més de 2.700 parelles de flamencs es reprodueixen al delta de l'Ebre, el tercer registre històric del parc natural

publicat el 12/5/2017

.- Aquest any, 2.711 parelles de flamencs s'estan reproduint a les salines de la Trinitat de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), al Parc Natural del Delta de l'Ebre. La xifra constitueix el tercer registre històric més alt des que aquesta espècie es va establir al delta, l'any 1992. Fins el 2016, aquesta au s'ha reproduït amb èxit en 21 ocasions i el nombre de parelles, que oscil·la d'un any per a un altre, s'ha mogut entre les 250 i les 3.139 parelles. Actualment, hi ha 3.170 exemplars de flamenc anellats que han pogut ser observats en un total de 14 països, la majoria a França (36%), Espanya (21%) i Itàlia (19%). Tot i això, també existeixen observacions d'aquestes aus en països com Mauritània, Senegal, Montenegro i Turquia. El període reproductor del flamenc va començar el passat mes d'abril, quan els exemplars adults van ocupar un dels dics de les Salines.

Per quantificar la colònia de flamencs, el passat 5 de maig, tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre van efectuar un vol fotogràfic a gran altura. Aquest mètode permet avaluar el contingent reproductor de les aus. Si la reproducció es desenvolupa sense problemes i no es veu afectada per depredadors terrestres, condicions meteorològiques adverses o vols a baixa altura d'aeronaus, es preveu que la reproducció es faci amb èxit i es puguin fer nous anellaments de polls. 

El flamenc és una espècie que es troba al Delta al llarg de tot l'any però presenta fortes fluctuacions estacionals, amb valors màxims a l'hivern. Algunes cròniques indiquen que era un ocell reproductor abundant al segle XVI, tot i que no existeixen dades més recents fins les dècades de setanta o els vuitanta. 

Aquesta espècie es va començar a reproduir amb èxit el 1993 i actualment ha esdevingut una de les espècies més emblemàtiques del Parc Natural del Delta de l'Ebre, l'únic lloc de Catalunya on es reprodueix i una de les escasses localitats estables que existeix a la Mediterrània occidental.
 Amposta Ràdio > Notícies > Més de 2.700 parelles de flamencs es reprodueixen al delta de l´Ebre, el tercer registre històric del parc natural

 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies