Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

EL PSC DEMANA REDUIR COM A MÍNIM EL 20% DE L'IMPOST DE LA PLUSVÀLUA ALS CIUTADANS D'AMPOSTA

publicat el 20/4/2017


 

“A la nostra ciutat l’actual govern ens continua tenint sotmesos a una elevada pressió fiscal. Quin canvi de govern és aquest que converteix en normalitat aquesta situació insostenible pels ciutadans. Que no sap l’alcalde que la ciutadania està sofrint la pitjor crisi econòmica? Cal baixar els impostos, ara més que mai, donat que l’economia municipal presenta un superàvit de més de 4M€. Per tant s'ha de treure el peu de l'accelerador. Els ampostins no es mereixen que el seu ajuntament mantingui encara una pressió fiscal tan elevada que els castiga i que afecta les seves butxaques”, així ha justificat el portaveu del PSC a Amposta, Francesc Miró, la moció que el grup socialista presentarà al proper ple municipal demanant a l'equip de Govern que “redueixi, com a mínim, el 20% tant pel que fa al percentatge anual a aplicar als diferents trams com pel que fa al tipus impositiu de l'impost de la plusvàlua.”

Els comptes municipals estan sanejats i, per tant, no hi ha cap raó objectiva per seguir mantenint una política impositiva tan elevada per part de l'alcalde i el seu equip de Govern.” Argumenta el Portaveu Socialista.

A parer del grup socialista no té sentit criticar la política impositiva que ens ve imposada des de Barcelona o Madrid i, al mateix temps, no rebaixar la que depèn de l'Ajuntament.

“Potser l'alcalde, que darrerament fa molta vida de despatx, no és conscient però els socialistes, que estem a peu de carrer, sabem de les enormes dificultats que pateixen centenars d'ampostins i ampostines per arribar a final de mes afectats, com encara estan, pels efectes de la crisi econòmica i dels baixos salaris. No ens podem omplir la boca parlant d'estar al costat de la gent i després obviar les mesures que poden fer-ho realitat perquè depenen de l'ajuntament”, ha reblat el portaveu del PSC.

A la nostra ciutat actualment tant la base imposable com el tipus impositiu, regulats per l’ajuntament, estan situats en el 90% del màxim permès per la llei d'hisendes locals. una realitat que pateixen els ciutadans d'Amposta i que els socialistes considerem totalment injusta.

Finalment Francesc Miró ha subratllat que “els socialistes ja hem demanat reiteradament al ple municipal la rebaixa, com a mínim, del 20% de l'IBI actual que paguen els ciutadans i, que volem que afecti a tothom. Ho hem fet pels mateixos motius i perquè considerem que allò que afecta més directament els nostres conciutadans, com és la rebaixa de la pressió fiscal municipal, ha d'estar al capdavant de la nostra acció política. Considero aquesta prioritat com un dels vectors del canvi en positiu que proposem per Amposta i que estic segur que arribarà d'aquí a dos anys de la ma de la voluntat popular”, ha conclòs Francesc Miró

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies