Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Les Terres de l'Ebre redueixen dinou dies de festes amb bous en un any

publicat el 19/4/2017

- A pocs dies de donar el tret de sortida a una nova temporada taurina a les Terres de l'Ebre, el Govern ha fet balanç de les autoritzacions donades durant l'any passat. En total han estat 195 dies autoritzats per festes tradicionals amb bous a les Terres de l'Ebre en 26 municipis el passat 2016. Aquestes xifres representen una davallada respecte el 2015 quan es van fer 214 dies de festes amb bous, 19 més que l'any passat. També s'han fet a dos municipis menys, Ascó (Ribera d'Ebre) i Roquetes (Baix Ebre). Les denúncies també s'estabilitzen i es mantenen en la desena, el mateix nombre que l'any 2015. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha aprofitat la presentació d'aquestes xifres per fer una crida a la conscienciació de taurins i animalistes per tenir una temporada sense incidents, després dels "greus fets" que l'any passat van succeir al Mas de Barberans (Montsià). Pallarès ha reconegut que, des de llavors, està tothom "més alerta" perquè no s'esperaven els incidents de fa un any quan tres aficionats d'una mateixa família van agredir dos activistes.

"De 195 dies de bous, deu denúncies demostra que estem fent bé les coses, però l'objectiu és arribar a zero denúncies", ha assegurat el delegat del Govern a pocs dies d'iniciar una nova temporada de bous el pròxim cap de setmana a Aldover (Baix Ebre). Pallarès ha fet una crida a la conscienciació de totes les parts per evitar que hi hagi incidents com els que van succeir l'any passat a Aldover mateix o, els més greus, al Mas de Barberans. "Van ser uns fets gravíssims que no van agradar ningú i que des de llavors ens fa estar més alerta", ha admès.

Respecte el dispositiu de seguretat abordat després dels incidents al Mas, el delegat ha explicat que el Govern ho deixa a criteri dels Mossos d'Esquadra, com ja es va fer l'any passat. "Si ells creuen que cal activar-se, ho faran. Ells estan en contacte amb alcaldes, amb penyes taurines, i també amb els animalistes", ha afegit.

Pallarès ha explicat que fa pocs dies es va mantenir una reunió amb l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre on es va fer balanç de la temporada anterior i se'ls va recordar que cal complir el reglament aprovat i la normativa vigent. "Demano a totes les parts que cadascú pugui fer la seva feina. Si els animalistes volen gravar, si fem bé les coses com les hem de fer no hem de tenir por de res. No hem d'amagar res", ha manifestat Pallarès.

Respecte les xifres de la temporada de l'any passat, es van reduir en dinou els dies autoritzats per fer festes amb bous. De 214 a 195 el passat 2016. Per comarques, al Baix Ebre es van autoritzar 86 dies, 14 menys que l'any anterior; al Montsià 104, un menys que al 2015; a la Terra Alta 5, un menys; i a la Ribera d'Ebre no es va fer cap correbous ja que Ascó -va fer 3 dies el 2015- no en va celebrar. La davallada més important és al Baix Ebre on d'una banda, Roquetes no va celebrar els tres dies de bous previstos; i a més municipis com Deltebre van passar de celebrar 23 dies de festes amb bous a 17. També Alfara de Carles va reduir en tres els dies de festes amb bous de la temporada.Amposta Ràdio > Notícies > Les Terres de l´Ebre redueixen dinou dies de festes amb bous en un any 
  •  
  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies