Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

L'Ajuntament d'Amposta retira els Ónecs del parc municipal per complir les recomanacions d'Agricultura per la grip aviar

publicat el 7/3/2017

- L'Ajuntament d'Amposta ha decidit retirar del parc municipal del Xiribecs els Ónecs i altres aus que hi habiten per seguir les recomanacions del departament d'Agricultura i Ramaderia davant del focus de grip aviÓria H5N8, detectat a la provÝncia de Girona. La Societat de Cašadors de la capital del MontsiÓ es fa cÓrrec de capturar les aus i les mantindrÓ a´llades durant vint-i-un dies en les seves instalĚlacions. Per a recollir les aus es fan servir unes gÓbies trampa on hi ha una Ónec i menjar de reclam. Per facilitar-los la tasca, el regidor de Pagesia i Medi Natural d'Amposta, Dani Forcadell, ha fet una crida a la ciutadania que aquest dies no es doni aliment a les aus del parc municipal. Quan es el brot de grip estigui acabat o estabilitzat i quan ho indiqui la Generalitat es procedirÓ a retornar els animals al llac.

La Generalitat, a travÚs del servei de Sanitat Animal de les Terres de l'Ebre, va enviar un requeriment als ramaders, pagesos i administracions locals, perquŔ s'apliquin algunes recomanacions un cop s'ha detectat un focus de grip aviÓria que ha afectat els animals d'algunes granges de Girona. 

L'Ajuntament d'Amposta, amb la voluntat de donar exemple i evitar riscos, ha decidit retirar les aus del parc del Xiribecs ja que es tracta d'un lloc de pas de moltes aus que habiten el delta de l'Ebre. Al parc hi ha una poblaciˇ estable d'una cinquantena d'exemplars d'Ónecs i altres aus. 

La captura i a´llament dels animals Ús possible grÓcies a la colĚlaboraciˇ de la Societat de Cašadors d'Amposta. Els cašadors fan la captura amb tasques manuals durant la nit o amb unes gÓbies amb reclam. Els retira en unes instalĚlacions habilitades on es garanteix que no podrien transmetre la malaltia ni pels excrements ni a travÚs de l'aigua, les principals vies de contagi. De moment, ja han retirat la meitat dels animals del parc dels Xiribecs. Quan acabi el perÝode de quarantena es retornaran "sans i estalvis, nets i alimentats" al parc. 

"Hi ha un doble motiu per agafar-los. ľSi s'infectessin- que ells no morin i que no ho transmetin a altres aus silvestres que vagin allÝ", ha remarcat Forcadell. El regidor de Pagesia i Medi Natural ha remarcat que aquesta mesura no tÚ cap cost per a l'Ajuntament d'Amposta grÓcies a la colĚlaboraciˇ de la Societat de Cašadors del municipi. 

El Departament d'Agricultura recorda que la grip aviÓria Ús una malaltia que afecta les aus i que el subtipus H5N8 no es transmet a les persones. Amposta RÓdio > NotÝcies > L┤Ajuntament d┤Amposta retira els Ónecs del parc municipal per complir les recomanacions d┤Agricultura per la grip aviar 

Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies