Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Adequaran el mòdul de l'IRPF per compensar les pèrdues que ocasiona el caragol maçana els arrossaires del Baix Ebre

publicat el 23/2/2017

- El Ministeri d'Agricultura i el Departament d'Agricultura s'han compromès a adequar el mòdul de l'IRPF per als arrossaires dels municipis del Baix Ebre –hemidelta esquerre- afectats per la plaga del caragol maçana. Segons ha informat Unió de Pagesos (UP), que havia adreçat una proposta en aquest sentit a totes dues administracions, la mesura ja s'aplicarà per a l'exercici fiscal d'aquest passat 2016. El passat 10 de febrer, el sindicat agrari va trametre al Ministeri un informe de petició en el qual recordava l'augment significatiu dels costos de producció que ha hagut d'assumir la pagesia per lluitar contra la plaga, que s'estimen en 554,40 euros per hectàrea. Tot i que la demanda plantejava una adequació estructural –permanent- d'aquestes deduccions fiscals, el Ministeri ha acabat acceptant estudiar una adequació excepcional per al 2016, a la qual donarà suport la Generalitat.

El sindicat ha valorat positivament que les dues administracions acceptin estudiar en quin grau cal aplicar l'adequació de l'IRPF. Segons ha recordat, la plaga afecta en aquests moments més de 5.000 de les 9.000 hectàrees d'arrossars de l'hemidelta esquerre de l'Ebre –municipis de l'Ampolla, Camarles, l'Aldea i Deltebre-. La lluita per aturar-la, addueixen, ha reduït el marge econòmic de les explotacions en un 45% des de l'any 2009. 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies