Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El Consell de la Salut Pública de l'Ebre treballarà contra els mals hàbits, la degradació ambiental i la despoblació

publicat el 17/2/2017

 El Consell Consultiu i de Coordinació de la Salut Púbica de les Terres de l'Ebre s'ha reunit per primera vegada, aquest dijous, a Tortosa. En aquest primer plenari s'ha establert les primeres grans línies de treball que se centraran en la millora dels hàbits de salut, en la prevenció del problemes derivats de la degradació mediambiental i el canvi climàtic i en les necessitats d'un territori amb una població envellida i uns municipis despoblats. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat l'alta participació en la primera sessió ordinària que ha reunit agents socials, col·legis professionals, el Govern i l'administració local. Com ha destacat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, es tractava de reunir tots els agents que "tenen capacitat de generar polítiques" al territori, fer un primer diagnòstic i crear grups de treball específics que presentaran propostes concretes de cada àmbit després de l'estiu.

La primera reunió del Consell Territorial Consultiu i de Coordinació de Salut Pública de les Terres de l’Ebre ha comptat també amb la participació dels representants dels diferents departaments de la Generalitat, del món local, l'acadèmic, el tercer sector, els proveïdors de salut, el teixit associatiu i els col·legis professionals de l'Ebre. Es tracta d'un òrgan amb base territorial per treballar de forma transversal la salut en totes les polítiques.

El Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), aprovat pel Govern l'any 2014. vol incidir en els determinants socials de la salut amb accions fetes en àmbits no sanitaris. Exemple d'això és la millora de la qualitat de l'aire o de l'aigua, l'augment de la seguretat viària o l'esforç per disminuir el fracàs escolar.  Amposta Ràdio > Notícies > El Consell de la Salut Pública de l´Ebre treballarà contra els mals hàbits, la degradació ambiental i la despoblació   • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies