Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

L'IRTA i la URV creen un campus universitari dedicat a la recerca alimentÓria i agrÓria

publicat el 16/2/2017

.- El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Antˇn FerrÚ, i el director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia AgroalimentÓries (IRTA), Josep Monfort, han signat un conveni per crear el Campus Universitari de recerca agrÓria i alimentÓria. La finalitat Ús oferir als estudiants de grau, mÓster i doctorat de la URV la possibilitat de fer prÓctiques a les instalĚlacions de l'IRTA de Mas de Bover (TarragonŔs) i de Sant Carles de la RÓpita (MontsiÓ) i a l'Estaciˇ Experimental d'Amposta. Es pretÚn "facilitar l'aprenentatge en l'aplicaciˇ de conceptes te˛rics en programes de recerca i desenvolupament" i incentivar la investigaciˇ. Per aquest motiu, el Campus URV-IRTA estarÓ tambÚ al servei de tota la comunitat cientÝfica nacional i obert a la colĚlaboraciˇ internacional en l'Ómbit de la recerca.


El centre de Mas de Bover, capdavanter en nutriciˇ animal, disposa entre d'altres infraestructures d'una finca on s'ubiquen camps experimentals, laboratoris, granges experimentals i una fÓbrica de pinsos, i va constituir l'inici de la presŔncia de l'IRTA a les comarques tarragonines. Lĺ'RTA tÚ tambÚ el Centre d'AqŘicultura i Ecosistemes AquÓtics de Sant Carles de la RÓpita, l'Estaciˇ Experimental d'Amposta, i la finca experimental de la Terra Alta (Gandesa), juntament amb d'altres instalĚlacions menors, que constitueixen un marc idoni per realitzar activitats de recerca i docents.

"L'estreta colĚlaboraciˇ" que mantenen l'IRTA i la URV des de fa anys, es desenvolupa, entre d'altres, en l'Ómbit dels programes de doctorat, el desenvolupament d'un programa conjunt d'ajudes per al personal investigador en formaciˇ, el desenvolupament del campus d'excelĚlŔncia internacional (CEICS), l'organitzaciˇ de congressos i simposis o la constituciˇ d'una Unitat de Recerca Conjunta, anomenada CAT AGRITECH, alianša estratŔgica reconeguda en el H2020 amb l'objectiu de reunir els coneixements cientÝfics, les eines, i les capacitats desenvolupades per tal de promoure i desenvolupar conjuntament els avenšos cientÝfics i tecnol˛gics.
  • Amposta RÓdio > NotÝcies > L┤IRTA i la URV creen un campus universitari dedicat a la recerca alimentÓria i agrÓria 
  • Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
    AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies