Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federaciˇ de RÓdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d┤Amposta
La Xarxa, comunicaciˇ local

PDE celebra la proposta per moure sediments dels pantans al Delta per˛ insisteix que calen "solucions integrals"

publicat el 16/2/2017

  La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha celebrat l'aprovaciˇ, aquest dimarts al CongrÚs, de la proposiciˇ no de llei d'ERC que reclama al govern espanyol endegar una prova pilot per transferir sediments dels embassaments de Riba-roja i Mequinensa al delta de l'Ebre. MÚs enllÓ de desconfiar del grau de desenvolupament que facin de la proposta la Confederaciˇ HidrogrÓfica de l'Ebre (CHE) i l'executiu estatal, la plataforma ha advertit que sense "solucions integrals" per aturar la subsidŔncia i la regressiˇ del Delta, proves com la dels sediments dels pantans serviran de poc. El grup 'Campanya pels Sediments' ha aplaudit la proposiciˇ no de llei que es basa en una de les principals reclamacions de la mociˇ que han impulsat i que presentaran la setmana vinent als grups parlamentaris catalans, excepte al PP.

"Hem d'entendre que la gestiˇ ha de ser integral i cal revisar el sistema d'embassaments, la retenciˇ de sediments, els cabals ambientals, ... ╔s un tema tremendament complex i va lligat a la revisiˇ del Pla Hidrol˛gic de la conca de l'Ebre", ha insistit Manolo TomÓs, portaveu de la PDE. "No poden ser actuacions desconnectades a dalt o a baix del riu i s'han de complementar amb la llei del Pla Hidrol˛gic de l'Ebre", ha afegit. En aquest sentit, TomÓs ha apuntat que cal "una reflexiˇ" si es vol garantir els bons resultats de proves com la que ha aprovat el CongrÚs- "EstÓ bÚ experimentar, estudiar i provar i creiem que Ús positiu per˛ hem d'entendre que la gestiˇ ha de ser integral: revisar el sistema d'embassaments, la retenciˇ de sediments o cabals ambientals. El portaveu de la PDE ha tornat a assenyalar que si no es retallen les 450.000 noves hectÓrees de regadiu i no s'anulĚlen els 52 nous embassaments que es projecten en el nou pla de conca, "serÓ un prova interessant per˛ estÓ cantat que no serviria de molt". 

Esmenes basades en la mociˇ 
Des de la 'Campanya pels Sediments' tambÚ han aplaudit la proposiciˇ no de llei on s'inclou la prova pilot i la redacciˇ del Pla de Gestiˇ Integral dels Sediments de la Conca de l'Ebre, que formen part de la primera proposta de la mociˇ que han impulsat. Representants del grup aniran el proper 23 de febrer al Parlament de Catalunya per reunir-se amb tots els grups parlamentaris, excepte el PP "que ni tan sols ha contestat els seus correus". La 'Campanya pels Sediments' confia que la mociˇ s'aprovi tambÚ a la cambra catalana i a les institucions espanyoles.  Amposta RÓdio > NotÝcies > PDE celebra la proposta per moure sediments dels pantans al Delta per˛ insisteix que calen "solucions integrals" 

  • Ajuntament d┤Amposta (AMPOSTA R└DIO) Ě Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) Ě 43870 AMPOSTA Ě Tel. 977 70 21 44 Ě radio@amposta.cat
    AvÝs legal | PolÝtica de privacitat | Accessibilitat | PolÝtica de cookies