Ajuntament d´Amposta

 

agenda
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Esquerra d'Amposta presenta el pressupost del 2017 en un total de 21.279.420 euros més d'un 8% superior al del l'any passat

publicat el 22/12/2016

 L'Ajuntament d'Amposta disposarà d'un pressupost de 21,28 milions d'euros aquest pròxim 2017, un 8,62% més respecte l'any anterior. Aquest increment -1,7 milions més- es basa, en bona mesura, en l'increment dels ingressos previstos per la revalorització cadastral impulsada per l'Estat i que s'acabaran traslladant a l'IBI. El govern municipal d'ERC, que no descarta aplicar rebaixes de l'impost un cop conegui l'abast real de la recaptació per aquest concepte, ha destacat el caràcter "transversal" i "equilibrat" de la proposta, que serà aprovada al ple del pròxim dia 28 de desembre. L'alcalde, Adam Tomàs, ha explicat que els comptes prioritzen les necessitats socials al mateix temps que la modernització de la ciutat i la dinamització econòmica per crear ocupació. D'entrada, el govern municipal ha previst un capítol d'inversions d'uns 1,25 milions d'euros. La primera fase de les obres de rehabilitació del mercat municipal, l'adquisició del local d'entitats o la reparació de la coberta del pavelló d'esports seran els principals projectes.

Tomàs, que compta amb una folgada majoria absoluta per aprovar sense problemes el comptes pel pròxim 2017, ha precisat que ha negociat la inclusió en el projecte de diverses propostes dels grups de l'oposició més enllà de quin sigui el sentit del seu vot. Segons ha desgranat, el capítol de despeses de personal creixerà un 6,79%. S'hi inclouen les 125 mensualitats per a plans d'ocupació propis així com la contractació d'un tresorer, tècnics d'intervenció, de secretària i d'informàtica. S'incrementaran un 8% les subvencions a les entitats, un 20% a les esportives i es duplicaran els ajuts a l'emprenedoria. El consistori també habilitarà nous ajuts per rehabilitar cases al nucli antic i al Grau, al comerç o a les bandes de música.

També està previst incrementar, uns 400% respecte l'any passat –fins els 250.000 euros, i a l'espera de possibles noves reduccions arran la valoració de la recaptació per la revalorització del cadastre, els ajuts per al pagament de l'IBI. Una línia que pot arribar a suposar un estalvi del 25% del rebut en casos de primer habitatge. El govern municipal incrementarà fins a 150.000 euros el pressupost de la Festa del Mercat a la Plaça, mentre que la promoció turística creixerà fins els 50.000 euros. També s'habilitarà un fons de contingència de 150.000 euros per fer front a imprevistos i limitar modificacions de crèdit sobre la marxa.

El capítol d'inversions compta amb una partida de 1,25 milions d'euros, inclosos 600.000 que es finançaran a càrrec de préstec. La principal actuació prevista serà la primera fase de la rehabilitació del mercat municipal, amb 450.000 euros –que inclouen subvencions de 80.000 euros del Departament de Cultura i 245.000 del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. Es repararà el sostre, es construiran lavabos adaptats i es consolidaran les vidrieres laterals. També es destinaran 70.000 euros a adquirir el local d'entitats al carrer Buenos Aires, que permetrà estalviar 14.000 euros anuals de lloguer. La reparació de la coberta del pavelló d'esports tindrà una partida de 100.000 euros i prop de 96.000 per construir un nou bloc de nínxols al cementiri municipal.

Inversions addicionals

Tot això, ha precisat Tomàs, a altres inversions paral·leles que es començaran a executar enguany gràcies al superàvit i el romanent de tresoreria de l'últim exercici de 2015, per valor 1,8 milions d'euros. També està previst posar en marxa el tancament de les pistes de futbol sala –uns 239.000 euros-, l'inici del nou pavelló esportiu a càrrec de la Generalitat –un deute que assumirà l'Ajuntament- i la redacció de projectes –amb 80.000 euros-. De fet, l'alcalde ha reiterat que, un cop es disposin de les dades financeres l'actual exercici, amb les amortitzacions de deute ja incloses que podrien millorar els resultats, el govern municipal es planteja, després d'haver consultat Economia i Finances, trencar la regla de la despesa imposada pel govern espanyol per poder posar en marxa noves inversions a partir de crèdit.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Tomàs Bertomeu, ha subratllat que els comptes intenten "abocar diners al carrer" afavorint "tots els segments de la població". Bona part del creixement dels ingressos provindrà de la previsió d'un increment de la recaptació de l'IBI, uns 1,8 milions d'euros segons BASE –organisme que recapta els tributs-, d'acord amb la revalorització cadastral impulsada pel govern espanyol. Es tracta, segons Bertomeu, d'una xifra que encara no és "definitiva" i que el consistori té una capacitat major d'estalvi que la que plasmen els pressupostos. Així, un cop es coneguin amb major certesa els resultats, ha afegit l'alcalde, es podran plantejar rebaixes en l'impost. Segons Tomàs, el consistori té un nivell de deute inferior al 50% i, en aquest sentit, s'ha proposat finalitzar el mandat sense superar el 75% que van heretar però "posant al carrer el màxim de recursos". Amposta Ràdio > Notícies > Esquerra d´Amposta presenta el pressupost del 2017 en un total de 21.279.420 euros més d´un 8% superior al del l´any passat
  • Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
    Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies