Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

Les Terres de l'Ebre mantenen el ritme lent de creixement de l'ocupació per novè trimestre consecutiu

publicat el 14/9/2016

L'economia de les Terres de l'Ebre continua generant ocupació, per novè trimestre consecutiu, però a un ritme més lent que el de la resta de Catalunya. Aquesta és una de les conclusions del Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l'Ebre que elabora la URV corresponent al segon trimestre de 2016. En termes relatius, i durant aquest període, el creixement de l'ocupació ha estat del 2,5%, un 0,4% més que els tres mesos anteriors. La xifra d'afiliats a la Seguretat Social ha arribat a les 49.651 persones, 1.191 més, amb un increment dels inscrits al règim general –un 3,4% més que l'any anterior i 0,8% més respecte el passat trimestre-. Els autors de l'informe destaquen una "notable recuperació de la construcció", amb un ritme interanual de l'1,8%, que contrasta amb els valors negatius dels dos trimestres anteriors. Amb tot, serveis -2,5%-, la indústria -2,5- i el primari -2,6- continuen al capdavant, especialment l'últim, que registre el major increment des de finals de 2014.

El director de la Càtedra d'Economia Local i Regional (CELiR) del Campus Terres de l'Ebre de la URV, Juan Antonio Duro, fa una lectura positiva de la conjuntura global que apunten les dades però recorda que la "recuperació" al territori evoluciona amb "menys força que en altres zones": "necessitaríem avançar més". Sobretot, precisa, "sense tenir en compte que altres indicadors com la renda per càpita, que ja era comparativament més baixa abans de la crisi i que ara en termes relatius fins i tot sembla haver empitjorat".

Per comarques, el Montsià i el Baix Ebre registren augments percentuals de 4,2 i 2,3, respectivament. A la Ribera d'Ebre, en canvi, baixa un 1% i la Terra Alta 0,2. Per pobles, l'afiliació oscil·la entre els 17,5% negatiu de Flix i el creixement del 9,5% al Perelló o el 8,8% de la Sénia, que recupera posicions després de la forta crisi industrial que pateix, tot i liderar l'índex d'atur amb un 14%. Globalment, durant el segon semestre de 2016, l'atura a les Terres de l'Ebre s'ha situat en 11.911 persones –un 1,1% menys que el passat període i record històric des que el CELiR analitza les xifres-, 1.301 menys que el trimestre anterior i 1.573 menys que en el mateix període de l'any passat. La construcció ha registrat la principal reducció, amb un 23%, tot i que són els serveis els que més han contribuït a millorar aquesta xifra. 

Malgrat això, la temporalitat en els contractes laborals continua sent la tònica principal. Dels 5.257 formalitzats en aquest trimestre, només 391 són indefinits i 4.867 temporals. Respecte 2015, l'augment de la contractació incrementa en tots els nivells. Duro, però, alerta que continuen existint problemes per generar, "amb una intensitat suficient, demandes d'ocupació d'altra qualificació". En aquest sentit, el col·lectiu de persones amb estudis primaris són les que han experimentat un major increment de la contractació. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > Les Terres de l´Ebre mantenen el ritme lent de creixement de l´ocupació per novè trimestre consecutiu

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies