Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El Delta de l’Ebre acull la 3a edició de l’únic festival d’ornitologia de Catalunya

publicat el 14/9/2016


MónNatura Delta, 14 de setembre de 2016. Els propers dies 23, 24 i 25 de setembre, el Delta de l’Ebre es convertirà en la capital dels amants i estudiosos dels ocells amb la tercera edició del festival internacional d’ornitologia.

Més d’un centenar de propostes pensades per a totes les edats ompliran la graella del Delta Birding Festival que es desenvoluparan al centre MónNatura Delta, de la Fundació Catalunya-La Pedrera i que organitza conjuntament amb Oryx i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Per tercer any consecutiu al Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, s’ofereix un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d’una gran fira de productes i serveis, amb més de seixanta expositors, pensats per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

Com a novetat d’aquesta edició, s’ha convocat el primer concurs de fotografia “Delta Foto Contest” en col·laboració amb la Societat Espanyola d’Ornitologia i Canon. També cal destacar que s’han habilitat noves zones per observar ocells, i s’ha organitzat un mini-cinema on es projectaran documentals i una exposició de fotografies fetes amb digiscoping.

NOTA DE PREMSA

EMBARGADA FINS AVUI A LES 16H

El festival s’ha proposat ser més sostenible i entre d’altres mesures, els visitants es trobaran contenidors de separació de residus, o la reducció del plàstic per menjar amb un got reciclable personalitzat. Per a disposar del menjar, s’instal·laran també food-trucks amb diferents especialitats i un ampli bar/cafeteria a la zona de pícnic.

El 2016 es presenta com la consolidació de l’únic festival ornitològic que es celebra a Catalunya. A més, continua essent l’únic festival a l’estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura. En aquesta edició es preveu recolzar dues iniciatives per l’estudi i la conservació dels ocells. Per una banda es donarà suport al projecte presentat per l’associació ornitològica Picampall de les Terres de l’Ebre centrada en l’evolució de la densitat reproductora de còlit negre (Oenanthe leucura) a les terres de l’Ebre. Es tracta d’una espècie en regressió a la zona, per això és essencial el seu estudi per evitar la seva extinció.

L’altre projecte al que es destinaran els beneficis d’aquesta edició, és una iniciativa amb projecció internacional, que preveu finançar expedicions d’ornitòlegs d’arreu d’Europa que col·laborin en l’”Atles dels ocells nidificants d’Europa” (European Breeding Bird Atlas 2) prospectant regions de l’est d’Europa encara molt desconegudes i en les que a penes hi han ornitòlegs locals.

El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents. Enguany comptarem amb la participació d’ornitòlegs de renom internacional com Lars Svensson, famós autor de la millor guia d’identificació d’ocells de la nostra regió, Per Alström, expert en taxonomia i evolució dels ocells, Hadoram Shirihai, ornitòleg israelià gran especialista en la identificació d’ocells del Paleàrtic i redescobridor de diverses espècies de petrells oceànics que es consideraven extingits, Yossi Leshem, expert israelià en col·lisions d’ocells amb avions o Vincent Bretagnolle, gran especialista en l’estudi de les aus marines més escasses del planeta, juntament amb altres més propers com Gerard Bota del CTF, Juan Arizaga de la Societat de Ciències Aranzadi, Borja Milà del Museo Nacional de Ciencias Naturales, Beatriz Arroyo de l’Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos , entre d’altres.

També s’oferirà l’oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l’Alfacada, el tresor més ben guardat del Delta de l’Ebre, on es gaudirà d’una demostració d’anellament, fer sortides per a principiants a l’entorn del festival, sortides amb vaixell a mar obert per a observar aus marines o pel riu Ebre tot descobrint una perspectiva diferent de les aus del Delta o participar en tallers de digiscoping, foto-trampeig, identificació auditiva, il·lustració d’ocells, o de caixes-niu i menjadores.

MónNatura Delta de l’Ebre, seu del Festival

El Delta Birding Festival se celebra a MónNatura Delta, un conjunt d’instal·lacions de la Fundació Catalunya-La Pedrera situades a la part inferior de la llengua del Delta de l’Ebre, en un paisatge d’arrossars i llacunes molt característic i de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental.

MónNatura Delta de l’Ebre, inaugurat el 2012, convida a fer un viatge que combina terra i mar, aigua dolça i aigua salada, peixos i aus excepcionals.

La Fundació Catalunya-La Pedrera està compromesa amb la preservació i gestió del patrimoni natural i treballa per la sensibilització i l’educació ambiental. També ofereix oportunitats als que més ho necessiten, fomenta el talent, la creació, l’educació, i la cultura. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > El Delta de l’Ebre acull la 3a edició de l’únic festival d’ornitologia de Catalunya 

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies