Ajuntament d´Amposta

 

agenda
escolta l´Agenda Cultural de la setmana
escolta el darrer butlletí informatiu
Federació de Ràdios Locals de Catalunya
Revista Amposta
Ajuntament d´Amposta
La Xarxa, comunicació local

El COPATE reclama al Govern els recursos pendents per poder iniciar els tractaments contra la mosca negra a l'Ebre

publicat el 12/4/2016

 Els tractaments contra la mosca negra al riu Ebre per aquest 2016 tornen a penjar de la incertesa del finançament públic. El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) reclama al Govern que faci efectiu el pagament dels 673.000 euros anuals pendents de la campanya de 2015 i que han de permetre l'organisme liquidar el passat exercici, amb els deutes que s'arrosseguen. En cas de no poder disposar dels recursos que la Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, es va comprometre a aportar anualment al llarg de tres anys, el COPATE es veurà obligat a fer-hi front amb recursos propis o a demanar un crèdit. Si bé els elevats cabals del riu han impedit, fins aquest moment, iniciar els tractaments, el temps s'està ja esgotant. "Estem al límit del que podem esperar per iniciar la campanya", ha assegurat el president de l'ens i alcalde de Roquetes, Paco Gas.

Sense els recursos, el COPATE no ha pogut fer front encara a totes les despeses de productes larvicides, avionetes i helicòpters pendents d'aquest 2015. L'organisme s'encarrega de gestionar els tractaments tant de la mosca negra al tram final de l'Ebre com del mosquit al delta de l'Ebre –la campanya, en aquest cas, comença entre finals de maig i principis de juny-. Així, les coses, tot i que els preparatius i les contractacions per poder iniciar l'operatiu ja han estat formalitzades amb les mateixes empreses, la no disponibilitat dels fons dificulta en gran mesura el seu inici.

L'any passat, el Govern va anunciar la signatura d'un conveni que havia de permetre garantir el finançament, provinent de diversos departaments de la Generalitat, i evitar les incerteses amb les quals els tècnics topaven a l'inici de cada temporada. Gas, però, ha confirmat que els 673.000 euros anuals compromesos encara no han arribat. El COPATE està en contacte amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, que s'ha d'encarregar de transferir els recursos, per accelerar la seva arribada Si la quantitat pendent o una bestreta no arriba durant els pròxims dies o la setmana vinent, el president alerta que l'ens haurà de buscar fórmules per trobar recursos propis o recórrer a un crèdit bancari.

Malgrat això, apunta el mateix Gas, el problema del finançament no ha estat el responsable que els tractaments contra la msoca negra hagin de començar ja ben avançada la primavera, fet que podria acabar restant-los eficàcia. Novament, apunta, han estat els excessius cabals puntuals del tram final de l'Ebre. "El riu no ha permès iniciar els tractaments perquè ha baixat molt alt", certifica. Amb l'abril ja avançat, però, recorda que els tècnics no poden esperar massa temps més per començar una nova campanya i garantir la reducció efectiva de les larves del molest insecte que afecta el tram baix de l'Ebre i del Segre. Amposta Ràdio > NOTÍCIES > El COPATE reclama al Govern els recursos pendents per poder iniciar els tractaments contra la mosca negra a l´Ebre

Ajuntament d´Amposta (AMPOSTA RÀDIO) · Carrer Palau i Quer (caslles Mercat) · 43870 AMPOSTA · Tel. 977 70 21 44 · radio@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies