• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 L’Ajuntament d’Amposta ha invertit 2 milions d’euros en programes d’ocupació i formació per persones a l’atur

L’Ajuntament d’Amposta ha invertit 2 milions d’euros en programes d’ocupació i formació per persones a l’atur

La regidoria de Joventut i Polítiques actives d’ocupació ha presentat aquest dimarts al matí el balanç de resultats des de que es va posar en funcionament l’any 2011, tot just a l’inici de la legislatura.

publicat el 10/03/2015

La regidoria de Joventut i Polítiques actives d’ocupació ha presentat aquest dimarts al matí el balanç de resultats des de que es va posar en funcionament l’any 2011, tot just a l’inici de la legislatura.

En aquests 4 anys, la regidoria ha atès prop de 3.000 persones i ha rebut uns 2 milions d’euros en ajudes i subvencions per engegar programes de formació i ocupació, principalment per als joves ja que, tal com ha explicat l’alcalde, Manel Ferré “vam decidir vincular les polítiques actives d’ocupació a la regidoria de joventut molt conscients de que el problema de l’atur tenia una especial incidència en aquest sector de la població”. En aquest sentit, 383 joves han format part dels programes de formació i ocupació dirigits a aquest sector i han pogut millorar la seva ocupabilitat o fins i tot accedir a un contracte laboral a través d’algun dels tres programes de Joves per l’Ocupació que es fan anualment des de 2012. El regidor de Joventut i Polítiques actives d’ocupació ha destacat especialment el paper de les empreses que col•laboren en aquests projectes i que són al voltant de 80, ubicades arreu del territori, i de les que a cada nou programa es rep una millor resposta. En el darrer programa de Joves per l’Ocupació s’ha fet formació en aquestes empreses a 75 alumnes d’entre 16 i 30 anys.

Pel que respecta a programes per a aturats d’altres col·lectius, ja de diverses edats i sectors, s’hi ha acollit vora 3.000 persones entre els plans Activa’t, els Plans d’Ocupació, les contractacions en Col·laboració Social i la Borsa de Treball del propi Ajuntament d’Amposta.


Aturats en xifres anteriors a l’inici de la crisi

Pel que fa a les dades de l’atur a la ciutat d’Amposta, segons el darrer informe de l’IDESCAT, la punta de persones aturades a Amposta es va assolir l’any 2012 quan es va arribar als 2.104 aturats, però d’any en any aquesta dada ha anat disminuint progressivament fins a situar-se a nivells semblants als anteriors a l’inici de la crisi. Al desembre de 2011 es registraven 1839 persones a l’atur i al novembre de 2014 n’eren 1872. L’alcalde ha remarcat que aquesta “és encara una dada que ens preocupa molt, va millorant però no és una dada positiva, per això cal seguir dedicant tots els esforços possibles a treballar per millorar la formació i les possibilitats de les persones que estan en aquesta situació, demanant Plans d’Ocupació i tenint especial sensibilitat pel sector dels joves i de les persones de més de 50 anys que són els que més pateixen l’atur”.

La millora de l’ocupació de les persones d’Amposta s’ha produït per moltes circumstàncies, però l’Ajuntament d’Amposta hi ha contribuït gràcies als serveis i programes de la regidoria de Polítiques Actives d’Ocupació que han facilitat la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades de forma tant directa com indirecta.

De manera directa a través de contractacions puntuals de reforç dels serveis municipals i per programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, com els Plans d’ocupació, Treball i formació, Joves per l’Ocupació i Fem ocupació, formadors que imparteixen els cursos i tècnics/es dels serveis.

De manera indirecta s’ha treballat a través dels serveis d’orientació laboral, prospecció i intermediació i accions de formació, que han millorat les possibilitats de col•locació a través de la millora dels perfils professionals de les persones, fent-los més ocupables per a les empreses.

Per això entre els objectius a assolir en els propers anys en aquesta regidoria hi ha com a prioritat l’atenció i ajuda a les persones, principalment a les que tenen majors dificultats per trobar feina, els joves i els aturats de llarga durada que no tenen ingressos o cobren ajuts mínims.

L’Ajuntament d’Amposta és centre col·laborador del Departament d’Empresa i Ocupació (abans Dept. de Treball) des de 1995, des de les hores ha anat gestionant la majoria de les Polítiques Actives d’Ocupació que han estat transferides a la Generalitat de Catalunya.


Ajuntament d´Amposta > Comunicació > L’Ajuntament d’Amposta ha invertit 2 milions d’euros en programes d’ocupació i formació per persones a l’atur

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > L’Ajuntament d’Amposta ha invertit 2 milions d’euros en programes d’ocupació i formació per persones a l’atur

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament