• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 Amposta dóna una atenció integral als pacients amb el projecte "Salut+Social"

Amposta dóna una atenció integral als pacients amb el projecte “Salut+Social”

Els pacients crònics i amb demències de l’àrea d’Amposta rebran una atenció sanitària i social integrada gràcies a l’entrada en funcionament del projecte Salut+Social amb un sistema de comunicació àgil, fluid i amb garanties entre els serveis de salut i els serveis socials del territori.

publicat el 03/03/2015

Els pacients crònics i amb demències de l’àrea d’Amposta reben des d’aquest mes de març una atenció sanitària i social integrada gràcies a l’entrada en funcionament del projecte Salut+Social, que, a partir d’una eina de comunicació creada des dels serveis informàtics de l’ICS de les Terres de l’Ebre, permet implantar un sistema de comunicació àgil, fluid i amb garanties entre els serveis de salut i els serveis socials del territori.

Es calcula que hi ha uns 1.200 pacients que es beneficiaran de l’assistència integral, tot i que arran de la posada en funcionament del programa aquesta xifra pot créixer fins als 1.500 ja que serà molt més fàcil la detecció de casos amb aquestes necessitats.
A més de l’aplicatiu per compartir la informació i realitzar un adequat seguiment sanitari i social dels pacients atesos, el programa ha iniciat una segona fase en la que es duen a terme reunions mensuals entre els professionals de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta i els del Centre d’Assistència Primària. Aquesta comissió es reuneix per coordinar, entre d’altres, el programa ATDOM i el projecte SAD Social. En aquestes reunions s’aborden casos comuns i es discuteixen estratègies d’intervenció. Aquesta comissió està formada per Tècnics de serveis socials municipals (el de serveis domiciliaris i el dependència), Infermeres del Programa ATDOM, un professional del departament de Treball Social de l’hospital comarcal, la directora i metgessa referent per a casos socials de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) d’Amposta i la infermera d’enllaç i gestora de casos entre l’EAP d’Amposta i l’hospital comarcal. Salut+Social” introdueix conceptes com mètode, rigor, registre i avaluació de la informació.

A més, durant un dia a la setmana, una treballadora social es desplaçarà al CAP per fer visites conjuntament amb la metgessa. Les demències són un problema de salut prioritari i amb un gran impacte familiar i social, que genera un gran consum de recursos sanitaris, socials i econòmics. El principal objectiu del projecte consisteix en elaborar un procés d’atenció integral a les demències que permeti oferir una atenció sanitària de qualitat a aquest grup de pacients i a les seves famílies. Aquesta gestió pretén atendre les necessitats sociosanitàries dels pacients i de les seves famílies.

Cal destacar que compartir la informació entre salut i serveis socials té com a única finalitat millorar el servei als pacients, i, en darrer terme, la vida dels ciutadans. Aquest programa, sorgit de la iniciativa dels professionals de la salut i dels serveis socials d’Amposta s’ha pogut implementar gràcies al conveni que van signar al mes de juliol l’ICS i l’Ajuntament, i ja en el moment de la signatura, des de l’ICS es va avançar la voluntat de fer arribar la iniciativa a la resta del país.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Amposta dóna una atenció integral als pacients amb el projecte “Salut+Social”

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament