• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat

Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat

Les entitats Pere Mata, Creu Roja, Càritas i FUSSMONT (que gestiona la Residència d’Avis) han signat aquest dilluns al migdia un conveni amb l’Ajuntament d’Amposta per dur a terme el projecte “No et facis fora”

publicat el 12/11/2012


Les entitats Pere Mata, Creu Roja, Càritas i FUSSMONT (que gestiona la Residència d’Avis) han signat aquest dilluns al migdia un conveni amb l’Ajuntament d’Amposta per dur a terme el projecte “No et facis fora” pel qual els alumnes dels instituts que estiguin a punt de ser expulsats per acumulació de faltes tindran l’oportunitat de que se’ls eliminin les faltes a canvi de fer treballs socials en les seves tardes lliures.

La iniciativa del programa sorgeix de les regidories d’Ensenyament i de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta i es va iniciar el darrer trimestre del curs passat com a prova pilot amb el suport dels Instituts Montsià i Ramon Berenguer IV i de la Residència d’Avis.

La prova pilot, que es va posar en pràctica el darrer trimestre del curs passat ha donat molt bons resultats i des de la Residència d’Avis s’assegura que l’experiència ha estat del tot positiva tant per als avis com per als alumnes i les seves famílies.

La finalitat del projecte, segons explicava en el seu moment la regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, és que “l’alumne no acabi expulsat i que adquireixi uns valors a través del treball amb la comunitat”. El projecte neix també per posar d’acord tots els agents que actuen en l’educació com els centres, la família, la comunitat i el propi alumne. Assignant als alumnes que estiguin a punt de ser expulsats canviar el càstig per unes hores de treball amb les entitats socials, es pretén que “el fet se ser expulsat no es converteixi en un dia de festa” assenyalava el regidor d’Ensenyament, Josep Antoni José. En aquest sentit, el regidor remarcava que una expulsió crea en l’alumne la sensació de fracàs i també genera un problema en l’àmbit del centre educatiu i de la mateixa família.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha felicitat a totes les parts implicades, tant a les regidories com a les entitats que col•laboren, per posar en marxa un programa que “se sustenta en la cultura dels valors, principalment, el valor de l’esforç i del voluntariat”. L’alcalde també ha remarcat que el conveni suposa cap aportació econòmica sinó que és un conveni “per oferir suport moral i voluntari entre totes les parts”.

Els alumnes fan tasques de suport als dos centres sempre amb la tutorització per part de l’Institut i del propi centre on realitzen aquests treballs i hi dediquen les tardes de dimecres i de divendres, que són les que són lliures per a tots els alumnes dels instituts.

Per entrar a formar part del programa cal l’avaluació del tutor i de l’integrador, així com la conformitat tant del propi alumne com de la família. I en cap cas es fan treballs que requereixin esforç físic o algun tipus de qualificació professional.

En qualsevol cas, des de la regidoria d’Ensenyament es confia en els bons resultats donat que “No et facis fora” es basa en una experiència similar que es duu a terme al municipi gironí de l’Escala i que està resultant una experiència molt positiva. “El projecte és encisador”, assenyalava José.

Tant el regidor d’Ensenyament com la regidora de Serveis Socials han volgut destacar la bona acollida i la implicació dels dos instituts de la ciutat en aquest programa i també de les entitats que hi col·laboren. En concret, Laia Subirats, que també és regidora de Participació Ciutadana ha incidit en el fet que “el teixit associatiu ampostí sempre respon positivament pel bé de la ciutadania”.

Aquest programa de prevenció de l’expulsió s’uneix a altres programes que ja estan en funcionament a través de les dues regidories, com el de prevenció de l’assetjament (bullying) o de l’absentisme escolar.


Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat


Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat


Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament