• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat

Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat

Els alumnes dels instituts d’Amposta que estiguin a punt de ser expulsats per acumulació de faltes tenen a partir d’aquest trimestre l’oportunitat de que se’ls eliminin les faltes a canvi de fer treballs socials en les seves tardes lliures.

publicat el 02/05/2012

Els alumnes dels instituts d’Amposta que estiguin a punt de ser expulsats per acumulació de faltes tenen a partir d’aquest trimestre l’oportunitat de que se’ls eliminin les faltes a canvi de fer treballs socials en les seves tardes lliures.

Aquest és el plantejament de base amb el qual s’ha iniciat el projecte “No et facis fora”, una iniciativa de les regidories d’Ensenyament i de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta que es duu a terme aquest tercer trimestre del curs com a prova pilot amb el suport dels Instituts Montsià i Ramon Berenguer IV, del col·legi Sagrat Cor i de les entitats APASA i la Residència d’Avis.

La finalitat del projecte, segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, és que l’alumne no acabi expulsat i que adquireixi uns valors a través del treball amb la comunitat. El projecte neix també per posar d’acord tots els agents que actuen en l’educació com els centres, la família, la comunitat i el propi alumne. Assignant als alumnes que estiguin a punt de ser expulsats canviar el càstig per unes hores de treball amb les entitats socials, es pretén que “el fet se ser expulsat no es converteixi en un dia de festa” assenyalava el regidor d’Ensenyament, Josep Antoni José. En aquest sentit, el regidor remarcava que una expulsió crea en l’alumne la sensació de fracàs i també genera un problema en l’àmbit del centre educatiu i de la mateixa família.

En aquest moment ja hi ha tres alumnes que estan realitzant tasques d’acompanyament i animació als centres de dia de la Residència d’Avis i APASA. Segons han explicat els dos regidors, es farà una avaluació d’aquesta prova pilot a final de curs per poder engegar del tot el projecte a l’inici del curs vinent.

Els alumnes fan tasques de suport als dos centres sempre amb la tutorització per part de l’Institut i del propi centre on realitzen aquests treballs i hi dediquen les tardes de dimecres i de divendres, que són les que són lliures per a tots els alumnes dels instituts.

Per entrar a formar part del programa cal l’avaluació del tutor i de l’integrador, així com la conformitat tant del propi alumne com de la família. I en cap cas es fan treballs que requereixin esforç físic o algun tipus de qualificació professional.

En qualsevol cas, des de la regidoria d’Ensenyament es confia en els bons resultats donat que “No et facis fora” es basa en una experiència similar que es duu a terme al municipi gironí de l’Escala i que està resultant una experiència molt positiva. “El projecte és encisador”, assenyalava José.

Tant el regidor d’Ensenyament com la regidora de Serveis Socials han volgut destacar la bona acollida i la implicació dels dos instituts de la ciutat en aquest programa i també de les entitats que hi col·laboren. En concret, Laia Subirats, que també és regidora de Participació Ciutadana ha incidit en el fet que “el teixit associatiu ampostí sempre respon positivament pel bé de la ciutadania”.

Aquest programa de prevenció de l’expulsió s’uneix a altres programes que ja estan en funcionament a través de les dues regidories, com el de prevenció de l’assetjament (bullying) o de l’absentisme escolar.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Els alumnes de secundària d’Amposta podran canviar l’expulsió pels treballs amb la comunitat

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament