• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 La modificació dels horaris i les quotes de les llars d’infants centra el ple del mes d’abril

La modificació dels horaris i les quotes de les llars d’infants centra el ple del mes d’abril

El ple de l’ajuntament d’Amposta ha celebrat sessió extraordinària amb precs i preguntes aquest dilluns dia 23 d’abril. Entre els punts que han suscitat més debat entre els grups municipals hi figura la modificació de l’ordenança fiscal número 26, sobre les llars d’infants municipals.

publicat el 23/04/2012

El ple de l’ajuntament d’Amposta ha celebrat sessió extraordinària amb precs i preguntes aquest dilluns dia 23 d’abril. Entre els punts que han suscitat més debat entre els grups municipals hi figura la modificació de l’ordenança fiscal número 26, sobre les llars d’infants municipals. El ple ha aprovat un augment de les quotes i al mateix temps noves bonificacions per a famílies nombroses i monoparentals donada la davallada de les aportacions de la Generalitat als ajuntaments per aquest concepte. Segons ha explicat l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, el preu de les llars d’infants municipals “està ajustat a la disponibilitat dels recursos de la Generalitat i també als que pot aportar l’ajuntament”.

Des de l’equip de govern també s’ha explicat que aquest augment i les noves bonificacions van lligats a una ampliació de l’horari del servei i a la substitució del servei de menjador pel de carmanyola en el cas de La Gruneta i s’ha volgut insistir en el fet que tot i amb l’augment de 25 euros en el preu de les mensualitats és el mateix que en altres municipis es paga únicament pel servei bàsic. Segons ha explicat la regidora d’hisenda, Isabel Ferré, “feia molt de temps que no s’augmentava el preu i ara es planteja l’augment per tal de mantenir un servei públic de qualitat”.

Cap dels tres grups de l’oposició ha votat a favor de la modificació. El PSC i PxC s’han abstingut per entendre en els dos casos que la disminució de les subvencions de la Generalitat per a les llars d’infants fan que el servei als preus actuals no sigui sostenible. El portaveu de PxC, German Ciscar, ha assegurat que pel servei que donen, el preu continua sent ajustat, i ha reconegut que un augment d’aquestes característiques sempre és impopular, però ha qüestionat que el model sigui sostenible a llarg o mitjà termini “si no hi intervé el sector privat”. Des de PxC també s’ha proposat que les bonificacions s’apliquin en funció de la renda de les famílies.

Toni Espanya, el portaveu de PSC, ha qüestionat que es traslladi la retallada en la subvenció de la Generalitat a les famílies i ha proposat un augment més gradual fins aconseguir que els serveis es puguin arribar a autofinançar. Espanya ha reconegut que “l’ajuntament ja fa un esforç econòmic molt important, però hem d’anar cap a un model d’autofinançament que no veig en aquesta pujada”.

En aquest punt, la regidora Isabel Ferré, ha contestat al portaveu del PSC que hem de saber si volem un servei de qualitat i a bon preu o autofinançar-nos, i ha remarcat que l’equip de govern no és partidari de fer augments en els preus dels serveis si es pot assumir el cost.

ERC ha estat l’únic grup municipal que ha votat en contra, segons ha explicat el portaveu Jesús Auré “perquè aquests increments sobtats no s’ajusten a una bona planificació” i ha qüestionat les condicions dels treballadors de les llars a causa de l’ampliació dels horaris. Auré també ha proposat que l’augment sigui gradual.

Des de l’equip de govern s’ha recordat que ja es va anunciar quan es van aprovar les ordenances que s’haurien de modificar aquests preus públics en funció de les aportacions de la Generalitat i s’ha explicat que l’ampliació de l’horari ha estat consensuada amb el personal.

Isabel Ferré ha acabat afirmant que l’augment “s’ha fet perquè s’havia de fer i que la quota continua sent baixa i assumible”.

Liquidació del 2011 i estat d’execució del pressupost de 2012

En els punts 8 i 10 de l’ordre del dia s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de 2011 i de l’estat d’execució del de 2012, respectivament.

Pel que fa al tancament de l’exercici anterior, l’alcalde ha anunciat que “afortunadament tanquem l’any amb romanent de tresoreria” i ha recalcat que si s’apliqués la normativa de la sindicatura de comptes, el romanent que ascendeix a 1.153.000 euros, encara seria més elevat. En aquest punt, el portaveu del PSC, Toni Espanya ha recordat a l’equip de govern que es va adquirir el compromís d’enviar un comunicat a la Generalitat de Catalunya on hi figurés el deute que l’administració autonòmica té amb l’Ajuntament d’Amposta i que ronda els 2 milions d’euros. L’alcalde ha assegurat que “no hi ha cap problema en recordar a la Generalitat un deute que ja té ben present”.

Cal recordar que tot i que el tancament de l’exercici és positiu a nivell comptable, l’ajuntament d’Amposta no és aliè a la manca de liquiditat que afecta a la gran majoria de les administracions locals.

Pel que fa a l’execució del pressupost de l’any actual, pel que fa al primer trimestre, s’han presentat uns comptes que, tal com ha dit l’alcalde compleixen les previsions.

Aprofitant que es donava compte de l’estat dels ingressos i despeses durant el primer trimestre de l’any, des del PSC s’ha proposat que Amposta apliqui la possibilitat de que els ciutadans facin el pagament íntegre a principi d’any de les seves obligacions tributàries amb l’ajuntament a canvi d’un petit estalvi. Segons ha afirmat Toni Espanya “potser ara per ara la recaptació seria més alta”.

L’alcalde Manel Ferré s’ha compromès a estudiar aquesta possibilitat tot i que el portaveu de PxC ha assegurat que aquesta opció només afavoreix als que tenen més diners i que se’ls beneficia per poder pagar tots els impostos d’una vegada.

Per la seva banda, Jesús Auré, el portaveu d’ERC ha preguntat a l’equip de govern quines previsions té de poder fer efectius els ingressos en concepte d’ICIO dels anys 2007 i 2008 que ascendeixen a 270.000 euros. La regidora d’Hisenda ha afirmat que es preveu cobrar aquests diners perquè estan per la via executiva i que si no es preveiés poder-los cobrar ja s’haurien donat de baixa.

Mocions de Plataforma per Catalunya

En el ple del mes d’abril només s’han presentat dues mocions i ambdues per part del grup de Plataforma per Catalunya.

La primera moció ha estat de “rebuig a les retallades de la Conselleria d’Interior de la Generalitat entorn a la reducció de vehicles dels Mossos d’Esquadra”.

En l’exposició dels motius el portaveu de PxC, German Ciscar ha explicat que aquesta reducció per a vehicles és del 10% a la nostra regió policial i que es eines de treball dels Mossos d’Esquadra són els seus cotxes i que són necessaris “s’haurien de reduir els cotxes oficials” ha afirmat Ciscar que ha afegit que “Espanya té més cotxes oficials que els Estats Units”.

La moció ha quedat rebutjada amb el vot en contra dels membres de l’equip de govern, el vot a favor del PSC “per estar a favor dels punts d’acord que proposa la moció” i l’abstenció d’ERC.

El portaveu d’ERC, Jesús Auré, ha explicat el sentit del vot de la seva formació argumentant que la retallada només comporta una readaptació interna i que es continua garantint el servei.

En el mateix sentit ha explicat el regidor de Governació, Josep Garriga el vot en contra del grup de CiU que ha repetit que la reestructuració es fa “de manera sensata i amb la finalitat d’optimitzar els recursos”.

El grup municipal de PxC ha presentat una altra moció qüestionant el tractament que es fa de les seves mocions en les notes de premsa del ple per part del Gabinet de Premsa de l’Ajuntament d’Amposta. El portaveu ha afirmat que no se’n fa el mateix tractament que amb les de la resta de partits.

La moció ha quedat rebutjada amb el vot en contra dels membres del grup municipal de CiU i l’abstenció de la resta de grups municipals.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament