• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 Amposta és la primera ciutat de la província de Tarragona que aplica un programa per emprenedors a les escoles

Amposta és la primera ciutat de la província de Tarragona que aplica un programa per emprenedors a les escoles

L’Ajuntament d’Amposta per mig de del servei Amposta Empresa ha apostat per liderar el projecte emprenedor a les escoles al territori i serà la primera població de les comarques de Tarragona on s’impartirà el programa “Be an enterpreneur” que compta amb el suport del Departament d’Ensenyament...

publicat el 16/04/2012

L’Alcalde d’Amposta Manel Ferré, en representació de l’Ajuntament d’Amposta i el President de la Fundació Escola Emprenedors, Jordi Naval, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i la innovació dins el sistema educatiu a Amposta. El conveni marc es concretarà amb un pla d’accions dirigides a fomentar la difusió i promoció de l’esperit emprenedor i innovador a les escoles i instituts d’Amposta mitjançant activitats que la pròpia fundació impartirà als centres d’ensenyament d’Amposta. El conveni te vigència per a l’any 2012, amb possibilitats de prorrogar-se en el futur.

Específicament com a primera acció, s’ha acordat per les parts, juntament amb el Col•legi Sagrat Cor d’Amposta la implementació del programa “Be an enterpreneur” adreçat a les dues línies del curs de 4rt d’ ESO a l’esmentat centre durant el  darrer trimestre present curs 2011-2012. L’acord es concreta en l’aplicació com a prova pilot en aquest centre durant el present curs lectiu, i si el resultat és l’esperat, la intenció per al proper curs es proposar a la resta de centres educatius d’Amposta que imparteixin ESO la extensió i implementació del programa.

La Fundació Escola Emprenedors, és una fundació creada per emprenedors l’any 2007 que promou, entre altres accions, l’esperit emprenedor entre els estudiants, el seu programa “Be an enterpreneur”, ensenya als estudiants a pensar de forma innovadora i creativa, fomenta l’autoestima dels estudiants, a treballar en equip, desenvolupar activitats d’expressió oral i comunicació en públic, desenvolupar capacitats de gestió i lideratge d’un projecte, la resolució de problemes, a acceptar i compatir les crítiques, aprendre a pensar de forma global i internacional, i l’ús actiu de l’anglès durant tot el programa.

El fil conductor del programa es basa, en la creació disseny i desenvolupament complert per part dels alumnes d’un Project Plan, tant sigui creant una nova companyia, un nou producte o un projecte d’emprenedoria social, i es finalitza el programa amb una presentació pública formal del projecte, davant pares, professors i convidats, que han confeccionat els estudiants amb suport powerpoint i expressió oral davant el públic totes les presentacions son en idioma anglès, donat que el programa s’imparteix en aquesta llengua. El programa incorpora la intervenció de conferenciants externs que explicaran la seva experiència emprenedora als estudiants.

La Fundació Escola Emprenedors està aplicant el programa “Be an enterpreneur” a més de 50 centres d’ensenyament de Catalunya, la major part situats a les comarques de Barcelona i a centres educatius de les comarques de Girona. Més de 6.000 estudiants ja han rebut la formació del  programa “Be an enterpreneur”fins la data havent assolit  una gran acollida per part dels estudiants i els centres d’ensenyament on s’està impartint i ha obtingut excel·lents resultats pràctics en la formació dels estudiants.  

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Amposta és la primera ciutat de la província de Tarragona que aplica un programa per emprenedors a les escoles

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament