• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 La Policia Local d’Amposta realitza campanya de control de les distraccions al volant

La Policia Local d’Amposta realitza campanya de control de les distraccions al volant

Durant la setmana del 12 al 18 de març, la Policia local d’Amposta portarà a terme la tercera campanya de control i vigilància del 2012. En aquest cas, serà una campanya coordinada sobre distraccions al volant d’àmbit territorial estatal.

publicat el 12/03/2012Durant la setmana del 12 al 18 de març, la Policia local d’Amposta portarà a terme la tercera campanya de control i vigilància del 2012. En aquest cas, serà una campanya coordinada sobre distraccions al volant d’àmbit territorial estatal.

Com és habitual, aquestes campanyes temàtiques de seguretat viària, aniran acompanyades d’un treball estadístic les dades del qual s’envien al Servei Català de Trànsit per tal de poder realitzar el treball d’agregació de resultats i donar-ne visibilitat pública.

Malgrat que aquesta tipologia de campanya es centra habitualment en l’ús del telèfon mòbil, a instància del Grup de Treball de Directrius Tècniques i Reglamentació de Mitjans Tècnics a les Policíes de Trànsit, GT 12 de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, s’ha considerat oportú ampliar el seu àmbit d’actuació, tot incloent-hi els següents subapartats de l’article 18 del Reglament General de Circulació.

L’any 2011 a les carreteres espanyoles les distraccions van causar un total de 566 accidents mortals en carretera, en els que van morir 606 persones i 556 van resultar ferides de diversa consideració.

Article 18. Altres obligacions del conductor:

  • 1. El conductor d’un vehicle està obligat a mantenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció, que garanteixin la seva pròpia seguretat, la de la resta dels ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via. A aquests efectes, ha de tenir cura especialment de mantenir la posició adequada i que la mantinguin la resta dels passatgers, i la col•locació adequada dels objectes o animals transportats perquè no hi hagi interferència entre el conductor i qualsevol d’ells.
    Es considera incompatible amb l’obligatòria atenció permanent a la conducció l’ús pel conductor amb el vehicle en moviment de dispositius com ara pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD. A aquests efectes, s’exceptua l’ús de monitors que estiguin a la vista del conductor i la utilització dels quals sigui necessària per a la visió d’accés o baixada de vianants o per a la visió en vehicles amb càmera de maniobres posteriors, així com el dispositiu GPS.
  • 2. Queda prohibit conduir i utilitzar cascos o auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so, excepte durant el corresponent ensenyament i la realització de les proves d’aptitud en circuit obert per obtenir el permís de conducció de motocicletes de dues rodes quan ho exigeixi el Reglament general de conductors.
    Es prohibeix fer servir durant la conducció dispositius de telefonia mòbil i qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació, excepte quan el desenvolupament de la comunicació tingui lloc sense emprar les mans ni usar cascos, auriculars o instruments similars (article 11.3, paràgraf segon, del text articulat).
La sanció que comporta conduir un vehicle utilitzant dispositius de telefonia mòbil és de 200 € i 3 punts.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament