• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 El centre d’investigació Antena Tecnològica Terres de l’Ebre inicia la seva implantació a Amposta

El centre d’investigació Antena Tecnològica Terres de l’Ebre inicia la seva implantació a Amposta

L’Ajuntament d’Amposta, la Fundació CTM Centre Tecnològic i l’empresa Amposta Tecnològics inicien la construcció del centre Antena Tecnològica Terres de l’Ebre, dedicat a la recerca, el desenvolupament i la investigació amb aplicacions, entre altres, per al sector nàutic i eòlic.

publicat el 28/02/2012

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > El centre d’investigació Antena Tecnològica Terres de l’Ebre inicia la seva implantació a AmpostaEls socis impulsors del projecte Antena Tecnològica de les Terres de l’Ebre han celebrat aquest dimarts dia 28 de febrer a la ciutat d’Amposta l’assemblea constituent de l’associació que ha de vehicular el desenvolupament del centre d’investigació i també n’han aprovat l’acta fundacional. La iniciativa suposa la col·laboració de tres àrees diferents per a la gestió, ja que hi participa l’Ajuntament d’Amposta com a administració pública, l’empresa Amposta Tecnològics S.L. i completa el tercer vèrtex un centre de coneixement, en aquest cas, la Fundació CTM Centre Tecnològic.

Un cop s’ha constituït l’associació es construirà l’edifici de l’antena, unes obres que es preveu que s’iniciïn aquest mes de març de manera que el centre entraria en funcionament al setembre d’aquest mateix any.

L’edifici, que tindrà aproximadament 900 m2 útils, estarà situat al parc tecnològic de l’Oriola d’Amposta, en una parcel·la de 55.000 metres quadrats i compta amb el suport d’Acció 10, organisme del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, també dona suport la Diputació de Tarragona i es realitza amb fons del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). La inversió total prevista en la construcció de l’edifici i l’adquisició dels equips de investigació és d’1.800.000 euros. Es preveu que en un futur immediat es puguin adherir a l’associació més agents, tant públics com privats.

Del pressupost total d’execució, 1 milió d’euros correspon a l’obra civil mentre que els 800.000 restants es destinaran a l’adquisició d’equipament especialitzat per la investigació.

L’objectiu final és que al voltant de l’Antena Tecnològica s’acabi convertint en un clúster d’empreses de diversos sectors industrials dedicats a la fabricació de components amb materials composites. El termini d’execució de l’edifici de l’Antena Tecnològica és de sis mesos.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha agraït l’esforç dels representants d’Amposta Tecnològics i de la Fundació Centre Tecnològic i ha remarcat que l’inici del projecte que arrenca en aquest moment representa “una oportunitat per al sector d’Amposta, les Terres de l’Ebre i de tot Catalunya”. En aquest sentit, José Manuel Prado, director de la Fundació Centre Tecnològic ha destacat que “a Catalunya hi havia poques empreses interessades en la investigació de composites i que la província de Tarragona i les Terres de l’Ebre han estat molt propícies a l’hora d’instal·lar centres d’investigació”.

Per la seva banda, Francesc Farga, conseller delegat d’Amposta Tecnològics assegurava que amb la creació de l’associació que s’acabava de constituïr “tindrem accés a la investigació i el desenvolupament i al seu finançament, cosa que de manera individual seria impossible”.


Un centre d’investigació per a la indústria naval, aeronàutica i eòlica entre moltes altres

El resultat és una aposta empresarial única a tot Catalunya i que només compta amb un centre similar a Madrid. El centre aposta per l’excel·lència i té com a objectiu desenvolupar la investigació, la transferència tecnològica i la formació i assajos, de manera que esdevingui un referent en el desenvolupament d’activitats d’R+D+i (recerca, desenvolupament i investigació) i alhora sigui un centre d’excel·lència en el camp dels materials compòsits que inclou materials com la fibra de carboni, fibra de vidre o els termoplàstics reforçats.

El resultats que s’obtinguin aniran orientats a multitud de sectors ja que el gran punt fort rau en el seu potencial d’aplicacions a tota mena de produccions industrials a mercats com l’eòlic, automoció, ferroviari, hidràulic, nàutic i marítim, aeronàutic, mobiliaris interiors o la construcció.

Es tracta de sectors industrials que requereixen una constant innovació tecnològica i científica d’alt valor afegit i que configura un mercat amb un gran potencial de creixement en els propers anys.

El projecte i la construcció de l’Antena tecnològica de les Terres de l’Ebre, per tant, suposa involucrar el territori en el desenvolupament tecnològic d’un sector estratègic, i molt innovador, a més, el centre estarà adherit a la xarxa de centres TECNIO, especialitzats en la transferència de tecnologia i coneixements entre el món científic, l’empresa, la universitat i la pròpia societat.

La missió del centre, en definitiva, és que el coneixement generat per les aplicacions tecnològiques investigades, sigui transferit a l’empresa i a la societat, garantint a la indústria nacional una posició d’avantguarda i una major competitivitat dintre del sector dels compòsits.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > El centre d’investigació Antena Tecnològica Terres de l’Ebre inicia la seva implantació a Amposta

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament