• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 Presentació de la campanya "Oberts al català" a les Terres de l’Ebre

Presentació de la campanya “Oberts al català” a les Terres de l’Ebre

Avui ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta la presentació d’“Oberts al català” a les Terres de l’Ebre i la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el consistori per a la difusió d’aquesta iniciativa a la localitat.

publicat el 02/02/2012

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Presentació de la campanya “Oberts al català” a les Terres de l’EbreAvui ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta la presentació d’“Oberts al català” a les Terres de l’Ebre i la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el consistori per a la difusió d’aquesta iniciativa a la localitat.

La campanya de la CCC “Oberts al català” té per objecte promoure l’ús de la llengua catalana en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya. Així mateix, informa sobre normativa comercial i lingüística, promou l’associacionisme comercial i contribueix a millorar el perfil professional dels treballadors d’aquests sectors. Aquesta iniciativa té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de la Diputació de Barcelona a la demarcació de Barcelona.

En l’acte, hi han estat presents, per part de la CCC, el president de l’organització, Pere Llorens; el secretari general, Miquel Àngel Fraile, i el president de la delegació de la CCC a les Terres de l’Ebre, Pascual Chacón, junt amb el delegat a la zona, Joan Vila Margalef. Fraile i Llorens han presentat la campanya general i les seves diferents aplicacions a la restauració i l’hoteleria, als comerços d’immigrants i al sector del turisme. Segons Fraile, “aquesta campanya està essent un èxit, i confiem que tindrà molt bona acceptació entre els comerciants de les Terres de l’Ebre”.

Per part de la Generalitat de Catalunya, hi ha participat el delegat territorial a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i per part de l’Administració local, Manel Ferré i Rosita Pertegaz, alcalde i regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Amposta, respectivament. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha destacat que aquesta iniciativa esdevindrà “una eina important per reforçar la política lingüística en moments en què percebem una amenaça de reculada de l’ús de la nostra llengua”.

Entre els assistents a l’acte també hi havia responsables dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre i altres autoritats d’àmbit local i comarcal, així com representants d’associacions de comerciants i d’entitats de promoció de la llengua catalana.

L’acte d’avui és el tret de sortida de la difusió d’“Oberts al català” a les Terres de l’Ebre. Així, en virtut del conveni signat amb l’Ajuntament d’Amposta, la campanya es difondrà entre uns 500 establiments de comerç i de serveis d’aquesta vila, i es preveu que s’implanti en altres municipis.

“Oberts al català” presenta la llengua catalana com una eina d’integració lingüística i cultural dels nouvinguts, la qual cosa afavoreix la cohesió social. A les Terres de l’Ebre, la presència de la població immigrant és considerable, i en alguns municipis supera la mitjana de Catalunya, de prop d’un 16%. Segons les dades de què disposa la CCC a partir d’una mostra d’unes 2.600 visites a establiments regentats per immigrants dutes a terme entre el 2009 i el 2011 en prop de 50 de localitats de tot Catalunya, en el marc de les tres primeres edicions del Pla d’assessorament comercial i lingüístic a comerços d’immigrants, les nacionalitats més presents en el comerç i els sectors d’activitat als quals se solen dedicar són els següents: xinesos (bars i restaurants, basars, perruqueries, sector tèxtil i del calçat, queviures), pakistanesos (bars i restaurants, locutoris, queviures, carnisseries), marroquins (bars i restaurants, carnisseries, queviures) i indis (locutoris, queviures, bars i restaurants).

Per conèixer més la campanya, podeu visitar la web de la CCC:
http://www.confecom.cat/serveiling/?page_id=91
Per descarregar-ne el dossier explicatiu:
http://www.confecom.cat/serveiling/wp-content/uploads/2008/06/Obertscatal%C3%A0.pdf

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Presentació de la campanya “Oberts al català” a les Terres de l’Ebre

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament