• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2012 L’equip de govern de l’Ajuntament d’Amposta presenta un pressupost de 20 milions d’euros

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Amposta presenta un pressupost de 20 milions d’euros

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la regidora d’Hisenda i primera tinent d’alcalde, Isabel Ferré, han presentat aquest divendres als mitjans de comunicació la proposta de pressupost que es portarà a la votació del ple el proper dilluns.

publicat el 27/01/2012


El pressupost municipal per al 2012 ascendeix a 21 milions d’euros, i suposa una minoració respecte al de l’any passat d’un 0’9%. L’alcalde ha definit a grans trets el pressupost remarcant que està “ajustat a la realitat de l’ajuntament i a les necessitats de la població d’Amposta”.

Les partides que han disminuït en major mesura són les del Capítol 1, referent a les despeses de personal, que en conjunt baixa prop d’un 5% donat que s’amortitzen les places dels treballadors que es jubilen, s’ha passat de 6 a 4 càrrecs de confiança i també s’han rebaixat les retribucions de la corporació en un 12%.

També disminueix el pressupost per activitats com les Festes Majors, que baixa un 10% respecte l’any anterior de manera que, segons ha explicat l’alcalde, es deixa la porta oberta a treballar en un model de festes que tingui menys dies de durada. Les despeses de protocol i representació baixen un 20% i també hi ha un estalvi respecte l’any anterior en el transport urbà que ve donat per l’eliminació d’alguns trajectes que estaven infrautilitzats, aquest estalvi és de 27.000 euros.

En canvi s’han incrementat les previsions de despesa en activitats per la promoció comercial i la incentivació de l’economia productiva de la ciutat, de manera que augmenta en un 50% la promoció comercial i es dota amb 24.000 euros l’àrea d’Indústria i Empresa per incentivar la creació d’empreses. A més, l’alcalde ha explicat que hi ha la intenció de signar un conveni amb PIMEC Terres de l’Ebre i ha afegit que en referència a les despeses “fem una contenció del que gastem, però augmentem l’aportació als sectors econòmics per reanimar-los i posem també un especial accent en la part social”.

Pel que fa a les subvencions i convenis amb les entitats, el capítol augmenta un 9%, de manera que entitats com les ONG’s que realitzen ajuda social rebran un 20% més que l’any passat. En aquest sentit també s’ha augmentat la previsió de despesa referent al Pla de Suport a les Famílies mitjançant el qual prop de 800 famílies amb rendes baixes perceben un ajut econòmic per fer front als pagaments de la taxa d’escombraries.

També s’han augmentat els convenis amb les entitats musicals un 8% u un 10% per a les entitats esportives que realitzen esports tecnificats i el Club de Futbol Amposta. En aquest apartat, s’han rebaixat en un 10% les aportacions a les associacions de veïns per fer les festes dels barris ja que, segons ha apuntat l’alcalde “si des de l’ajuntament fem l’esforç de gastar menys en les festes majors, també els barris han de fer el mateix”.

Dos milions d’euros en inversions

Pel que fa al capítol d’inversions, l’ajuntament preveu invertir 2’2 milions d’euros durant el proper any a partir d’un préstec de 2 milions d’euros i 200.000 euros d’aportació pròpia. Les inversions se cenyiran a finalitzar obres en plurianualitat com el nou pavelló poliesportiu, en el qual s’invertiran 400.000 euros aquest any, peatonalitzacions de carrers dels que destaquen el carrer Major i la Plaça de l’Ajuntament, la urbanització del tram final del Passeig Canal, entre el carrer Mestre Suñé i fins al passeig del Canal Marítim i també un conveni per restaurar l’edifici d’estil modernista del Casino Recreatiu i Instructiu, una entitat que compta amb gairebé 150 anys d’història.

L’alcalde ha explicat aquests detalls del pressupost que s’ha d’aprovar el proper dilluns tots remarcant que “hem estudiat les despeses partida a partida, mirant l’històric per tal que la proposta sigui el més ajustada possible a la realitat” tot i que ha admès que el panorama general presenta un gran nombre d’incerteses. En concret, Manel Ferré, ha mostrat la seva preocupació per les previsions negatives de creixement del PIB a la comarca del Montsià, i també per les mesures que acabarà aprovant el Govern Central quan aprovi el seu pressupost i de quina manera afectarà als ajuntaments.

L’augment de l’IBI, per exemple, suposa un augment de 320.000 euros, ja que a Amposta afecta un 6%; a més, si s’acaba aprovant la proposta de retornar el 10 anys les liquidacions en excés a l’estat, suposaria una minoració en aquesta despesa de 120.000 euros per any.

És per aquest motiu que per primera vegada s’han prorrogat els pressupostos d’Amposta fins al mes de gener, a causa, ha afirmat l’alcalde “de la incertesa sobre les mesures que aplicarà el Govern Central i hem esperat a que el pressupost sigui el més fiable possible”.


Pla de tresoreria per pagar als proveïdors

La regidora d’Hisenda, Isabel Ferré, ha explicat que s’estpà estudiant un pla de tresoreria per fer fornt als pagaments als proveïdors davant la situació de deute amb els ajuntaments que tenen les altres administracions. Ferré ha dit que “a mesura que ens vagin ingressant el que ens deuen, fem un estudi de prioritats de pagament als proveïdors en funció del tamany de l’empresa i de la seva capacitat per sostenir l’ajornament dels pagaments”.

Segons ha mencionat la regidora d’Hisenda, tot i que l’Ajuntament d’Amposta sempre ha pagat els seus proveïdors entre 60 i 90 dies, la situació actual de tensió de tresoreria fa que els pagaments s’ajornin fins a 4 mesos.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > L’equip de govern de l’Ajuntament d’Amposta presenta un pressupost de 20 milions d’euros
Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament