• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 La regidoria d’Indústria i Empresa entra en funcionament per donar serveis als emprenedors

La regidoria d’Indústria i Empresa entra en funcionament per donar serveis als emprenedors

L’Ajuntament d’Amposta ha engegat ja el funcionament de la nova regidoria d’Indústria i Empresa, una àrea que fins ara formava part de Promoció Econòmica i a la que, com ha explicat el seu regidor, Josep Manel Ferré, es vol donar més impuls i un nou enfoc.

publicat el 07/10/2011

Els objectius principals de la nova regidoria són, per una banda, mantenir el teixit econòmic, industrial i empresarial d’Amposta, i de l’altra donar suport a les empreses que es vulguin instal·lar a la ciutat i també als nous emprenedors. En aquest sentit, el regidor ha anunciat que properament s’aprovaran bonificacions a les empreses que es vulguin instal·lar tant als polígons industrials com al centre urbà. Tot i que no ha detallat l’abast d’aquests incentius i bonificacions sí que ha avançat que en alguns casos podrien arribar fins al 100% en casos d’empreses que representin un valor específic i que no saturin l’oferta del mercat.

 

Ara per ara, el servei que s’ofereix des de la regidoria ja ha començat a funcionar, i consta d’una oficina d’atenció amb un tècnic de l’Ajuntament i un especialista extern i que ofereix orientació, assessorament i seguiment als emprenedors. "Hi ha molta gent que té iniciativa i que fins ara es limitaven a recollir ajuts i complir amb els tràmits burocràtics" ha explicat Ferré, i ha afegit que el que es pretén ara és anar més enllà, donant orientació prèvia i seguiment posterior a aquestes empreses de nova creació, "volem evitar la frustració que es produeix en els emprenedors que engeguen un negoci sense el suport ni coneixements suficients, quan han de tancar. No ens podem permetre perdre ni un emprenedor".

 

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La regidoria d’Indústria i Empresa entra en funcionament per donar serveis als emprenedorsAls emprenedors i empresaris que es vulguin instal·lar a Amposta, els especialistes de la regidoria els redactaran un pla d’empresa i els faran un estudi de viabilitat del projecte que vulguin engegar, tot i que des de l’Ajuntament no es donaran subvencions directes, sí que es proporcionarà la informació necessària sobre les ajudes a les que es poden acollir els emprenedors i es realitzarà un seguiment del funcionament de l’empresa "com a mínim durant el primer any", per tal d’evitar en la mesura del possible que es cometin errors inicials que pugin desembocar en el tancament de l’empresa.

 

A mitjà i llarg termini, des de l’àrea d’Indústria i Empresa s’engegaran contactes per captar inversions externes, "hem de demostrar a les empreses de fora que Amposta és un lloc on val la pena invertir", ha especificat Josep Manel Ferré, que ha reconegut que en el moment econòmic actual resulta difícil captar inversions empresarials, però que manifestat la intenció de no perdre cap oportunitat "hem d’ajudar-nos a nosaltres mateixos per poder sortir del problema econòmic actual, i també ajudar a tots aquells que tenen iniciativa".

 

Donat que part del servei de la regidoria s’ha externalitzat en una empresa especialitzada, el servei de l’especialista s’ha contractat fins a final d’any i a partir de 2012 sortirà a licitació el servei. Tot i amb això, la posada en funcionament de l’estructura de la regidoria tindrà fins finals d’aquest any 2011 un cost de 10.000 euros.

 

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament