• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 La residència d’Esportistes d’Amposta entrarà en funcionament aquest mes d’agost

La residència d’Esportistes d’Amposta entrarà en funcionament aquest mes d’agost

La residència d’esportistes del Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre, ubicat a Amposta, entrarà en funcionament aquest mateix mes d’agost, ja que tindrà lloc a la ciutat una estada de tiradors d’esgrima provinents de tot el món.

publicat el 12/08/2011

 

La superfície total construïda del projecte és de 3.800 metres quadrats. La primera fase d’obres, de 1.900 metres quadrats en tres plantes de la residència d’esportistes, compta amb 22 habitacions per 44 persones, sales d’estudi, biblioteca, cuina i menjador per 60 persones, despatxos mèdics i de fisioteràpia, oficines, sala de tècnics i vestidors per a la sala d’esgrima. Posteriorment, s’hi afegiran vint-i-dos habitacions més, una zona mèdica i esportiva amb laboratori biomecànic, una àrea de fisioteràpia i despatxos.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La residència d’Esportistes d’Amposta entrarà en funcionament aquest mes d’agostLa residència està ubicada al bell mig del complex esportiu de la ciutat, una àrea de 65.000 metres quadrats d’instal·lacions esportives, entre les que destaquen la piscina coberta, la pista d’atletisme i la sala d’esgrima, a més de les noves instal·lacions que recentment s’han incorporat al complex com el nou Centre de Rem Olímpic, la piscina descoberta i la Residència d’Esportistes. El projecte global encara té pendent un pavelló nou (PAV-2) i el tercer institut lligat al Centre de Tecnificació Esportiva que està actualment en construcció.

L’obra de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre es va adjudicar de manera definitiva el mes de març de 2009 a l’empresa Joaquim Monllau S.L. per un import de 2.030.000 euros amb un termini d’execució 12 mesos i garantia de 60 mesos.

Al ple del mes d’octubre de 2010, i amb l’obra bastant avançada, es va rescindir el contracte amb l’empresa per incompliment dels terminis d’execució i les obres van quedar temporalment aturades. Tot i amb això, l’Ajuntament d’Amposta s’ha encarregat de subcontractar altres empreses per, finalment, executar els 774.000 euros que restaven per construir.

L’obra ha rebut una subvenció del Consell Català de l’Esport de 1.200.000€, 300.000 € del Consejo Superior de Deportes, així com 200.000 € per a mobiliari segons el conveni signat al 2007 amb aquest organisme.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha explicat que el projecte esportiu d’Amposta, que s’inicia l’any 2004, ha anat incorporant noves instal·lacions sempre dins el projecte global de ciutat esportiva, cosa que ha permés acollir el Centre de Tecnificació Esportiva, i també aconseguir el segell de Destinació Turísticoesportiva, que s’espera rebre a finals d’aquest any. Ferré ha apuntat que "en un futur hem de treure la rendibilitat a tants anys de sacrifici".

 

La candidatura d’INEFC "innegociable i irrenunciable"

En la mateixa línia, l’alcalde ha recordat que Amposta no ha renunciat a la candidatura per acollir els estudis d’INEFC a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre, i que aquesta és una candidatura "innegociable i irrenunciable", al mateix temps, ha repetit que des de la Secretaria General de l’Esport no s’ha rebut cap comunicació oficial respecte a que s’aturi el projecte per implantar els estudis. A més, ha refermat que la candidatura d’Amposta era per acollir la totalitat de la carrera universitària i que aquesta continua sent l’aposta de la ciutat.

En aquest sentit, Ferré ha explicat que des de l’Ajuntament ja s’ha proposat al Govern de la Generalitat que "fins i tot si volen iniciar el curs al 2012 tenim a disposició l’aulari de la nova Escola d’Art i Disseny que està a tocar del complex i que es podria utilitzar provisionalment fins que estigui acabat l’edifici docent".

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La residència d’Esportistes d’Amposta entrarà en funcionament aquest mes d’agost

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament