• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 Amposta programa més de 300 activitats per Festes Majors i 35 actes taurins

Amposta programa més de 300 activitats per Festes Majors i 35 actes taurins

Un cop elegides les pubilles majors en l’acte de presentació que va tenir lloc el dissabte dia 23 de juliol, la regidora de Festes, Mar Panisello, i el regidor encarregat de Bous, Josep Garriga, han presentat el programa de Festes Majors d’Amposta d’aquest any 2011.

publicat el 28/07/2011

 Festes Majors 2011

 

Un cop elegides les pubilles majors en l’acte de presentació que va tenir lloc el dissabte dia 23 de juliol, la regidora de Festes, Mar Panisello, i el regidor encarregat de Bous, Josep Garriga, han presentat el programa de Festes Majors d’Amposta d’aquest any 2011. El programa per als deu dies de festa major inclou més de 300 activitats entre lúdiques, culturals i esportives. A més, la regidora Mar Panisello ha remarcat el fet que es procura que dins la programació hi hagi activitats per a totes les edats. El canvi més important el model de festes majors ha estat el canvi d’ubicació i la gratuïtat del ball que ja es va anunciar. En aquest sentit, la regidora ha explicat que la primera nit de ball al nou emplaçament “va ser tot un èxit” d’assistència i de participació i que espera que aquesta sigui la tònica de totes les nits de festes. La nova ubicació ha presentat alguns problemes d’adaptació a l’espai, com en el cas de la desfilada de vestits de paper, un espectacle per al qual l’antic pavelló firal tenia l’espai suficient que es necessitava. Tot i amb això, s’ha pogut adaptar al nou espai amb la instal·lació d’una gran carpa que cobrirà les necessitats de les models i les modistes. A més, els vestits de paper, que és un dels actes amb tradició més arrelada a la ciutat, es renovaran totalment, de manera que es buscarà que la pròpia desfilada ja sigui en sí mateixa tot un espectacle.

Panisello també ha volgut destacar les activitats dedicades als joves com la festa chill out a la piscina descoberta o la que organitzen conjuntament Amposta Ràdio i Imagina Ràdio la matinada del 12 al 13 d’agost per als joves que, un cop finalitzat el bou embolat, es queden desperts fins la sortida del capllaçat.

Per la seva banda, el regidor de bous, Josep Garriga, ha explicat amb detall el programa d’actes taurins que inclou un total de 35 activitats entre bous embolats, encierros, bous a la plaça i bous al carrer. En total seran fins a 13 les ramaderies que exhibiran els bous a la ciutat d’Amposta, de les quals 4 són de les Terres de l’Ebre. De les 35 activitats taurines, una part són iniciativa de les 6 penyes taurines de la ciutat, que organitzen tardes de vaques o bous embolats a la plaça. Cada penya organitza una o dues activitats.

Pel que fa a la resta de programació referent als bous, el més destacable del programa és especialment el concurs nacional d’emboladors que se celebrarà el dia 20 d’agost i els bous capllaçats que continuen sent les activitats que apleguen un major nombre de participants. Enguany se seguirà la iniciativa engegada l’any passat de traslladar la tercera sortida del bou capllaçat que tenia lloc a les 5 de la tarda i que registrava una participació molt baixa, al segon dissabte a les 7 del matí.

El bou embolat del primer dissabte es farà als carrers Sebastià Juan Arbó, Canadà, Amèrica i Saragossa. El mateix carrer Sebastià Juan Arbó acollirà també els encierros i els bous al carrer.

Tots dos regidors han explicat que els actes taurins, en especial aquells que tenen lloc a la plaça de carros, conformen un important punt de trobada de molts ampostins durant les festes majors.

Descarrega programa de Festes Majors Amposta 2011

Descarrega programa de bous Festes Majors Amposta 2011

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Amposta programa més de 300 activitats per Festes Majors i 35 actes taurins

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament